Agonija se nastavlja:Teški trenuci za Edina Džeku

Iza nas je još jedan fudbalski vikend u kojem su pojedini bh. fudbaleri ostvarili zapažene rezultate, dok drugi ili nisu ulazili u igru ili se nisu imali šta pokazati.



Na listu strijelaca proteklog vinekda upisali su Miralem Pjanić i Milan Đurić, dok se dobrim nastupima mogu pohvaliti Ervin Zukanović i Ognjen Vranješ.





Roma je odigrala sjajnu partiju protiv Frosinonea, utakmica je završila rezultatom 3:1, a konačan rezultat u 84. minuti postavio je Miralem Pjanić. Na subotnjoj utakmici u dresu Rome debitovao je Ervin Zukanović koji je treneru Spalletiju pokazao da bi itekako trebao razmisliti o otkupu njegovog ugovora od Sampdorije. Zukanović je odličnom intervencijom spriječio drugi pogodak protivničke ekipe, a zatim je u 48. minuti asistirao Shaarawyju koji je postigao pogodak. Teren je napustio u 72. minuti.


Odličan debi Ervina Zukanovića 

Edin Džeko u igri je proveo 59. minuta nakon čega ga je zamijenio Francesco Totti. Džeko je nakon još jednog razočaravajućeg nastupa praćen zvižducima krenuo u svlačionicu, no, Luciano Spalleti ga je ostavio na klupi. Trener je kasnije novinarima kazao da je Džeko bio napet jer nije pružio onoliko koliko može na terenu, a on ga je spriječio da ode u svlačionicu jer bi njegovo nezadovoljstvo postalo glavna tema tamošnjih medija. Džeko je u redove Vučice došao tokom ljetnog prijelaznog roka, najavljen je kao veliko pojačanje, no, još uvijek nije uspio pronaći pravu formu. Razočarenje ne krije ni on, ali ni navijači i mediji. Džeko se nalazi na udaru kritika jer nije opravdao očekivanja i uloženi novac, svi se pitaju šta se dešava s njim. Trener Luciano Spaletti na današnjoj konferenciji za medije kazao je da bh. reprezentativac neće igrati sutra protiv Sassuola. Navodno zbog nezgodnog udarca kojeg je zadobio u susretu s Frosinoneom.

Cesena je u subotu bila ubjedljiva protiv Ascolija slavivši rezultatom 3:0. Novi pogodak za domaćina postigao je Milan Đurić. Reprezentativac BiH odigrao je za Cesenu svih 90 minuta, a strijelac za konačni rezultat bio je u 83. minuti utakmice. To mu je bio peti gol ove sezone, a njegova Cesena se trenutno nalazi na sedmoj poziciji.

Milan Đurić postigao novi pogodak u dresu Cesene

Schalke je u subotu gostovao kod Dramstadta, a utakmica je završena rezultatom 0:2. Cijeli meč za Schalke odigrao je Sead Kolašinac. Svih 90 minuta za svoje ekipe odgrali su Ermin Bičakčić, Ognjen Vranješ, Ibrahim Šehić, Gojko Cimirot i Ermin Zec.

Šehićev Qarabag izgubio je od Azala rezultatom 1:0, a Bayern je rezultatom 2:0 porazio Bičakčićev Hoffenheim. Sporting Gijon u kojem igra naš Ognjen Vranješ slavio je protiv Valencije minimalnim rezultatom, a reprezentativac BiH je zaradio žuti karton, ali je opravdao ukazano povjerenje. PAOK Gojka Cimirota je remizirao sa Atromitosom. Osim Vranješa, žuti karton je zaradio i Ermin Zec. Njegova Gabala je izgubila od Kapaza rezultatom 3:0.

Utakmica između Werdera i Herthe završena je neriješeno (3:3), a reprezentativac BiH Vedad Ibišević igrao je do 86. minute. Toni Šunjić je u pobjedi Stuttgarta nad  HSV-om (2:1) u igru ušao u prvoj minuti sudijske nadoknade. Asmir Begović i Izet Hajrović ovog vikenda nisu zaigrali za Chelsea, odnosno Eibar. Chelsea je potopio Milton rezultatom 1:5, dok je Eibar izgubio od Malage rezultatom 1:2. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...