Za ovog se igrača otima pola Evrope: On je buduća zvijezda Zmajeva

Omladinski pogon FK Željezničar dao je velike igrače, koji su napravili zavidne karijere u svijetu fudbala. Dovoljno je samo spomenuti ime Edina Džeke, koji je prve fudbalske korake napravio upravo na Grbavici.



Kako prije nekoliko godina, tako i danas Željo raspolaže sa ogromnim potencijalom u omladinskom pogonu. U našoj rubrici “BH Talenti”, predstavljamo veliku nadu Željezničara, jednog od najboljih igrača u juniorskom timu, kojem stručnjaci predviđaju veliku karijeru. Njegovo ime je Haris Hajdarević. On igra na poziciji zadnjeg veznog, a u ekskluzivnom razgovoru za BHFudbal.ba otkriva mnoge zanimljive stvari o svojoj karijeri.





“Svoje prve fudbalske korake napravio sam sa 8 godina u ŠF Novi Grad. Nakon toga nastupao sam za juniore Olimpica, a od ljeta sam član FK Željezničar.” – govori na početku razgovora Haris Hajdarević za naš portal.

Juniori Želje prvi dio sezone završili su na 4. mjestu, sa istim brojem bodova kao i Sarajevo. Pripreme za drugu polusezonu već su krenule, a nas je zanimalo ima li umora i može li Željezničar ponovo biti šampion?

“Pripreme su tek počele, odradili smo nekoliko treninga, tako da nema velikog umora. Mi se želimo spremiti i dobro odraditi pripreme, a sa dobrim radom uz malo sreće možemo odbraniti titulu prvaka juniorske lige BiH.”

Igrali ste i kvalifikacije za Ligu prvaka. U dvomeču ste bili slabiji od Salzburga, kojeg ste uspjeli pobijediti na Grbavici, a ti si bio strijelac jednog gola. Koliko je ta utakmica bila značajna za tvoje fudbalsko iskustvo i kakav je osjećaj bio postići gol, ekipi kao što je Salzbrug?

“Igrati kvalifikacije za Ligu prvaka je poseban osjećaj. Ispali smo od ekipe koja igra dosta brz i kvalitetan fudbal. To je dvomeč iz kojeg sam mnogo naučio. Potvrdila se činjenica da se evropski fudbal veoma razlikuje od našeg.” – govori Haris Hajdarević i dodaje: “Nevjerovatan je osjećaj postići gol ekipi kao što je Red Bull Salzburg. O kakvoj se ekipi radi, dovoljno govori činjenica da su u svoj Trening centar uložili 80 miliona eura. Imaju čak internacionalnce koji igraju za U21 reprezentacije svojih zemalja.”

Igrao si za U15 i U17 selekcije BiH. Očekujes li poziv u juniorsku selekciju?

“Igrati za omladinske selekcije svoje zemlje bila je velika čast za mene. Nadam se da ću dobiti poziv za juniorsku reprezentaciju BiH, te da ću u budućnosti obući dres i “A” reprezentacije, što je san svakog igrača.”

Trener juniora Željezničara je Admir Adžem. Jesi li zadovoljan kako obavlja svoj posao i prenosi svoje znanje na vas mlade igrače?

“Trener Adžem je vrhunski stručnjak sa kojim je čast i zadovoljstvo raditi. Dosta nam pomaže davanjem korisnih savjeta i uputa kako igrati. Nije što mi je trener, ali za šefa Adžema mogu reći sve najbolje.” – iskren je Haris.





Ko ti je najveća podrška i ko se brine o tvojoj karijeri?

“Najveća podrška i osobe koje se brinu o meni su moja porodica, moj menadžer Hase Tirić i njegov saradnik, Aldin Kametović, kao i kompletan tim ljudi koji rade za gospodina Haseta Tirića (HT Scout).

Gdje bi volio nastaviti svoju karijeru?

“Trenutno igram za juniore Želje i na to sam maksimalno skoncentrisan. Moja je želja da istrčim pred najbolje navijače, popularne Manijake, a u budućnosti da zaigram za jedan od evropskih giganata kao što je Barcelona.”

Imaš li uzora u fudbalu?

” Naravno da imam svog uzora, a to je Andres Iniesta.”

Za kraj razgovora, tvoja poruka za mlade igrače. Kako uspjeti?

“Moja poruka za mlade igrače je da budu uporni, da se moraju dosta toga odreći kako bi bili posvećeni samo fudbalu. Također, trebaju biti uporni i nikad odustati od stvari koje voliš i želiš.”- rekao je za kraj razgovora Haris.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...