Ovo su novi Zmajevi: Baždarević zove čak četiri nova igrača u reprezentaciju

Selektor naše fudbalske reprezentacije Mehmed Baždarević sa svojim prvim saradnicima krenuo je u obilazak potencijalnih reprezentativaca širom Evrope.



Naime, spisak naših "Zmajeva" prema mnogim najavama trebao bih pretrpjeti neke promjene koje će nam u budućnosti biti od velike koristi.

Prema našim saznanjima, selektor Baždarević šansu za dokazivanje u prijateljskim susretima pružit će i nekim igračima iz BH Telekom Premijer lige. Navodno, najbliži spisku "Zmajeva" je kapiten Sarajeva Haris Duljević koji s u ovom prijelaznom roku na meti mnogih klubova iz inostranstva.






Prije svih za angažmanom Duljevića interes su pokazali Empoli i CSKA iz Moskve.

Drugo ime koje je također na radaru našeg državnog tima također dolazi sa Koševa, a radi se o nekadašnjem kapitenu tuzlanske Slobode Almiru Bekiću koji igra na poziciji lijevog bočnog. On je u prvom dijelu sezone bio jedan od najboljih igrača Sarajeva, te se s pravom našao pod lupom selektora Baždarevića.

Obojica su u minuloj godini imali uspješne partije, a Bekić je iz Slobode formu prenio i na Koševo...

Treće ime dolazi sa Tušnja, a četvrto s Grbavice. Riječ je o mladim reprezentativcima BiH, Kenanu Piriću i Kerimu Memiji. Naime, trener specijalista u stručnom štabu naših "Zmajeva" Enver Lugušić već se pozitivno izjasnio o Piriću. Čak ga je i gledao u derbiju kola Sloboda - Zrinjski 2:1, gdje je Pirić pružio itekako dobru partiju. I nije samo Pirić blistao u toj utakmici... Iza sebe ima bravurozne odbrane tokom 18.utakmica, a osim toga, standardan je bio i na golu mlade selekcije BiH.

Pozivanjem igrača iz bh. elite i selektor Baždarević mijenja početni kurs, jer i fudbaleri iz Premijer lige imaju šta pokazati i doprinijeti državnoj selekciji. Bez obzira na to što nastupaju u našoj ligi, to im ne smije biti nikakav hendikep, jer za pomenuti trojac vlada i veliki inostrani interes.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...