Ova se izjava Rudija Garcije nimalo neće svidjeti Edinu Džeki

Roma je danas odigrala neriješeno (3:3) sa ekipom Chieva u okviru italijanske Serije A.



Ovaj se rezultat može nazvati neuspješnim za izabranike francuskog trenera Rudija Garcije, čije je ekipa, po ko zna koji put ove sezone, prosula veliku prednost.

Vodila je Vučice sa 2:0 i 3:2, ali se na kraju iz Verone morala vratiti sa jednim, umjesto tri osvojena boda.





Garcija je nakon utakmice bio razočaran rezultatom, ali s druge strane i oduševljen novim sjajnim nastupom mladog turskog napadača Umara Sadiqa.

Sadiq se danas po u drugi put u uzastopnim nastupima od prve minute za Romu upisao u listu strijelaca, te tako na najbolji mogući način iskoristio suspenziju i neigranje Edina Džeke, kojeg u sastavu neće biti ni u narednoj utakmici koju Roma igra protiv Milana.

"S obzirom da smo igrali smo u prilično izmijenjenom sastavu, realno, nisam mogao ni očekivati previše. Nedopustivo je da opet dva puta vodimo i primamo potom jeftine golove", rekao je Francuz nakon utakmice, pa nastavio:

"Što se tiče Umara, pokazao je svoju kvalitetu. Jako nam je bitan igrač u ovom trenutku i odlično je zamijenio Džeku. Nikad prije nismo imali ovoliko problema sa neigranjem igrača, ali Sadiq je svoj dio posla ispunio. Problem imamo u odbrani", dodao je Garcija.

Hoće li Sadiq zadržati mjesto u ekipi i nakon povratka Edina Džeke, kojeg ovog sezone nikako ne ide, te je postigao samo tri gola, saznaćemo uskoro.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...