Preskupa cijena poraza u Dublinu: Šta je sve izgubila Bosna i Hercegovina?

Komentarišući poraz našeg državnog tima u baražu za Euro 2016, Faruk Hadžibegić za "Sport" kaže:



- Neodlazak na Evropsko prvenstvo je sigurno kolektivni neuspjeh. Cijelo vrijeme smo zavisili samo od naših rezultata, ali na kraju, nismo prošli.

Na pitanje ko je kriv za, kako kaže, kolektivni neuspjeh, bivši selektor naše reprezentacije odgovara:





- Nisam ja tu da govorim ko je kriv.  Bosna i Hercegovina je neodlaskom na Euro u Francusku izgubila jako puno, i fudbalski - sportski, ali i kao država. Zbog toga je neophodno da se što prije napravi detaljna analiza. Ne, ne trebaju nam sada neka javna prepucavanja, optuživanja, nego analiza i program za dalje.

Hadžibegić napominje da nama, nakon detaljne analize, sada ne treba samo program plasmana na naredno veliko takmičenje, već dugoročna strategija.

- Ne trebaju nama programi od takmičenja do takmičenja, nego dugoročni planovi. Ne možemo živjeti od minulih rezultata. U fudbalu se ne može živjeti od bilo kojeg prethodnog rezultata. Ne može Savez zavisiti od jedne utakmice - hoće li se pobijediti ili izgubiti. Jer, ona se može i pobijediti i izgubiti. Međutim, mi moramo nastaviti napredak i razvoj našeg Saveza, sporta, ali i cijele BiH, za kraj kaže Hadžibegić.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...