Veliko iznenađenje Baždarevića: Zmajevima stiže strašno pojačanje za baraž

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sredinom narednog mjeseca igra dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Francuskoj.



Selektor najboljeg bh. tima Mehmed Baždarević se nada da će za utakmice baraža imati na raspolaganju sve igrače, osim Muhameda Bešića, koji će zbog crvenog kartona protiv Andore pauzirati prvu utakmicu u Zenici.

Međutim, osim eventualnih povreda, ono što najviše zabrinjava Baždarevića jeste neigranje Izeta Hajrovića i Harisa Medunjanina u svojim klubovima.





Dok je sa Medunjaninom situacija nešto bolja, jer Baždarević na toj poziciji ima dosta opcija, izostanak Hajrovića sa utakmica Eibara će se morati nekako nadoknaditi.

Najvjerovatnija opcija je Danijel Miličević, sjajno krilo belgijske ekipe Genta, koji tamo igra na poziciji koja Baždareviću najviše nedostaje, desno krilo.

Miličević je još ranije izrazio želju da nosi dres Bosne i Hercegovine, domovine svojih roditelja, s obzirom da je ovaj igrač rođen u Švicarskoj.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...