Uoči baraža: Baci Bosnu da se igramo!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom (3:2) u Nikoziji nad Kiprom izborila je plasman u baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine.



Zmajevi će u nedelju, nakon žrijeba dodatnih kvalifikacija za Euro 2016. koji će se održati u Nyonu, saznati ime protivnika u svom trećem baražu.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je do sada dva puta igrala u baražima za evropska i svjetska prvenstva, a oba puta je izgubila i to od Portugala.





Danska, Slovenija, Norveška i Irska su mogući protivnici Zmajeva, a zanimljivo je kako danski navijači najviše priželjkuju upravo izabranike selektora Mehmeda Baždarevića, kao i Slovence.

Danska je već jednom igrala odlučujuću utakmicu protiv Bosne i Hercegovine i tada su nakon remija (1:1) na Olimpijskom stadionu Koševo prošli dalje.

Zato se nadaju da bi to mogli ponoviti, jer smatraju da im stil igre Irske ne odgovara, dok protiv svojih komšija Norvežana imaju veoma loša iskustva.





Po njima, Slovenija i Bosna i Hercegovina bi bilo idealni protivnici, dok s druge strane, Norvežani baš i ne žele Zmajeve.

Inače, najpoželjniji protivnik je Slovenija, koju svi vide kao autsajdera u ovom društvu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...