Mamić iz nevjerovatnog razloga otjerao Armina Hodžića na klupu

Fudbaleri Dinama bez većih problema poigrali su se sa Zagrebom, te se sada potpuno okreću sljedećem izazovu.



U Maksimir će u utorak stići Olympiakos, na rasporedu je dvoboj 3. kola Lige prvaka. Dugo očekivani dvoboj s grčkim prvakom, utakmica koja bi mogla obilježiti modru sezonu. Ne, ovoga puta se ne radi o utakmici “biti ili ne biti”, ali Dinamo bi pozitivnim rezultatom protiv Grka napravio veliki posao u pohodu na jedno od prva tri mjesta u skupini Lige prvaka…

Nažalost, ni u ovom susretu Armin Hodžić neće igrati, odnosno utakmicu će početi sa klupe za rezervne igrače, iako je prvi strijelac HNL.







Ipak, u Maksimiru vlada određena nervoza, situacija s igračkim kadrom daleko je od bajne. Zoran Mamić u utorak na raspolaganju neće imati ozlijeđene Schildenfelda i Sigalija, oporavljenika Pavičića, niti suspendiranog Ademija. Mnogo problema za – utakmicu sezone. Trener modrih tako će i ovoga puta biti primoran na razne eksperimente, Zoran Mamić će opet poput Baltazara morati izmisliti neku – dobitnu kombinaciju. No, idemo redom.

Dinamova vrata u tom će ogledu čuvati Eduardo, dok sigurne pozicije u zadnjoj liniji (za sada) imaju tek Josip Pivarić i Jeremy Taravel. Ivo Pinto je zbog ozljede napustio igru, no Mamić je odmah poslije dvoboja napomenuo kako će portugalski branič biti spreman za Olympiakos. Četvrtu poziciju u obrambenom dijelu igre trebao bi preuzeti – Goncalo.

Ovaj je Portugalac ipak u prednosti nad Filipom Benkovićem koji je u uvodnim nastupima (Hajduk, Bayern) ipak napravio neočekivani broj kiksova. Filip Benković visoko kotira u svim vizijama strateda modrih, no čini se kako je nastupu danas mnogo bliži Goncalo. Ipak, do utorka je ostalo još četiri dana, moguće su i brojne promjene…

Najveća enigma i ovoga je puta vezna linija. Suspenzija Arijana Ademija uvelike je poremetila planove Zorana Mamića koji je tako ostao bez nositelja agresije i kvalitete, ali i lidera svlačionice. Dinamo bi se tako mogao ponovo prebaciti na uigran 4-2-3-1 sustav igre u kojem bi u paru zadnjih veznih djelovali Machado i Antolić.

Srećom, modri su danas prepuni kvalitetnih ofanzivaca, pa se za tri pozicije iza napadača bore Soudani, Pjaca, Fernandes, Rog i Ćorić. Prva je trojka tu u velikoj prednosti, čak im je i forma na zavidnoj razini. Tako bi Soudani u utorak trebao ordinirati zdesna, Fernandes slijeva, dok bi Pjaca imao ulogu “slobodnjaka” iza usamljenog napadača. Iza Henriqueza.

Velika dvojba nameće se i u napadu, Armin Hodžić zabija u svakoj prilici, dok je Angelo Henriquez odradio fantastičnih 90 minuta protiv Zagreba. Oduševio pristupom, doslovce ginuo za svaku loptu. A na kraju je i zabio. Henriquez bi tako u vrhu napada trebao imati prednost nad Hodžićem…



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...