Baždarević ostao bez riječi nakon ove izjave Safeta Sušića

Kapiten BiH Edin Džeko propustio je zadnje dvije kvalifikacijske utakmice u skupini, ali u baražu protiv Irske trebao bi predvoditi zmajeve.



Za Goal je o ždrijebu rekao:

"Očekuju nas dvije izuzetno teške utakmice. Znamo snagu Irske, koju jako cijenimo i koja se do posljednjeg kola borila za odlazak na Euro. Činjenica da nisu izgubili u dvije utakmice protiv Njemačke dovoljno govori o njihovim kvalitetima."





"Vjerujem da će stručni štab reprezentacije, baš kao i do sada, analizirati njihove dobre i loše strane, a svi znamo da su opasni u prekidima i da igraju na duge lopte."

"Poznajem većinu igrača iz Premiershipa, ali isto tako vjerujem da i oni poznaju nas. Nećemo ništa prepustiti slučaju i spremit ćemo se za ono što nas očekuje, a jako je bitno da u obje utakmice uđemo, ne sa 100 posto, već sa 200 posto svojih mogućnosti, jer samo tako možemo i proći dalje."

"Naravno, dobro bi bilo kada bismo u prvom meču u Zenici postigli dobar rezultat uoči revanša, s obzirom na to da će im nedostajati nekoliko bitnih igrača. Stigli smo na korak do plasmana na Euro i bilo koju ekipu da smo izvukli, očekivale bi nas dvije teške utakmice. Svaka ekipa je neugodna na svoj način, ali kao i mnogo puta do sada, sve će na kraju zavisiti od nas samih."

Mensur Mujdža naglasio je:





"Irci igraju slično Velšanima. Neće biti lako, ali ne bi bilo ni protiv bilo koga drugoga."

Zanimljivo, dok Baždarević tvrdi da je Irska najgori ždrijeb, njegov prethodnik Safet Sušić govori suprotno:

"Možemo biti zadovoljni! Bolje Irska nego Slovenija, Danska ili Norveška!"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...