Zaboravi na reprezentaciju BiH, tamo nema budućnosti

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je mnogo igrača koji su se odlučili igrati za druge države.





Od Zlatana Ibrahimovića, Nemanje Subotića, Marija Stanića, Dejana Lovrena, Vedrana Ćorluke, pa do Alena Halilovića.

Iako je rođen u Hrvatskoj, Alen Halilović je sin nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Sejada, pa je mogao steći pravo nastupa igre za Zmajeve.

Halilović je birao između reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a na kraju se odlučio za Vatrene, iako je njegova želja bila da igra sa Miralemom Pjanićem, koji mu je bio idol od malih nogu.

Nažalost, pomalo nevjerovatno zvuči, ali je njegov otac Sejad Halilović uticao na sina, te ga nagovorio da ipak zaigra za Hrvatsku.



Sejad je u tom trenutku procijenio da je za njegovog sina bolje i perspektivnije ukoliko se odluči za Hrvatsku, jer nije imao povjerenja u bh. reprezentaciju i Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

"Oni su bili suspendovani, svašta se tamo radilo. Sada je situacija bolja kako čujem, ali Hrvatska je u tom segmentu daleko bolja", pričao je Sejad Halilović.

Alen je kasnije priznao kako mu je otac rekao da zaboravi BiH, te da svoju budućnost traži u reprezentaciji Hrvatske.

Sejad očito nije predvidio kako bi Alenu danas značilo igranje u istoj ekipi sa jednim Edinom Džekom, Miralemom Pjanićem, Senadom Lulićem, Muhamedom Bešićem...






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...