Mourinho pohvalio samo jednog igrača nakon poraza od Evertona

Aktuelni prvak Engleske jako će teško odbraniti naslov najboljeg u Premiershipu, barem ako je suditi po početku ove sezone.





Chelsea je danas poražen sa glatkih 3:1 od Evertona na Goodison Parku, čime je evidentna kriza na Stamford Bridgeu samo produbljena.

Menadžer Chelsea Jose Mourinho svjestan je da je njegova ekipa u veoma nezavidnoj poziciji, ali se Portugalac nada da će lošoj seriji rezultata uskoro doći kraj.

Na golu Chelsea danas je stajao Asmir Begović, koji je bio sjajan, iako je primio tri gola. Begović je u pet, šest navrata spasio sigurne golove, te sačuvao svoju ekipu od potpune blamaže.



Nakon utakmice, Mourinho je imao riječi hvale za Begovića.

"Odbrana nije bila na svom nivou i to se ne odnosi samo na ovu utakmicu, već na kompletnu sezonu. Izuzetak je golman. Begović je bio na visini zadatka i pokazao je da nismo pogriješili kada smo ga doveli", rekao je Mourinho.

Na pitanje novinara da li je Chelsea u krizi, Mourinho je odgovorio u svom stilu.

"Kriza? Izbjeglice iz Sirije su u krizi. To je kriza. Mi nismo u krizi i vjerujem da ćemo već u narednoj utakmici protiv Arsenala slaviti i krenuti pobjedničkim kolosijekom", dodao je portugalski menadžer.

Chelsea nakon pet odigranih kola ima samo četiri boda (po jedna pobjeda i remi, te tri poraza), uz gol-razliku od 7:12.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...