Baždarević dao izjavu koja je oduševila bh. javnost

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević nije odbacio mogućnost da na spisak igrača za susrete protiv Velsa i Kipra uvrsti i Zvjezdana Misimovića.



Baždarević navodi da bi volio da Misimović ponovo zaigra u bh. reprezentaciji, ali da mnogo zavisi o samom igraču.

- Otkako se Misimović oprostio, priča se o njemu i njegovom eventualnom povratku. Da, velike su šanse. Imam s njim redovan kontakt. Čujemo se često, razgovaramo, ali hoće li biti na spisku, još ne mogu sa sigurnošću reći.





Zvjezdan trenutno najviše razmišlja o tome hoće li s Guižu Reneom opstati u ligi i šta će uopće sa svojom karijerom. Možda odluči da je završi i mi tu, onda, ne možemo ništa. Vjerovatno će se sve znati u ponedjeljak ili utorak.

Ako on bude bio za povratak, onda sam i ja. No, mogu reći da mu je moj saradnik Stefan Žili poslao upute za individualne treninge kako bi popravio svoju spremu - kazao je Baždarević za Dnevni avaz.

Po njegovim riječima, vezni red bh. reprezentacije izgubio je na kreativnosti, a od Miralema Pjanića se očekuje previše.

- Svi od Miralema očekujemo da preuzme više odgovornosti, jer ima kvalitet za to, ali je stvar u tome da mnogi koji bi mu trebali pomagati, ne igraju u svojim klubovima. Da Muhamed Bešić i Haris Medunjanin igraju, bilo bi drugačije - rekao je Baždarević.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...