Everton se službeno oglasio povodom Muhameda Bešića

Muhamed Bešić trenutno se nalazi na pripremama naše fudbalske reprezentacije koja će 12. juna u Zenici igrati meč grupe B kvalifikacija za odlazak na Euro protiv selekcije Izraela.





Bešić je nakon sjajnih igara u dresu naše selekcije na Mundijalu u Brazilu, iz redova mađarskog Ferencvaroša prešao u engleski Everton krajem jula prošle godine.

U Evertonu odigrao je veoma dobru sezonu i za kratko vrijeme postao miljenik navijača tima sa Goodisona.

Graeme Jones koji je pomoćnik Robertu Martinezu (trener Evertona) zadovoljan je napretkom našeg Muhameda u ovoj sezoni i imao je samo riječi hvale za bh. reprezentativca.



„Bešić se veoma dobro prilagodio. Inteligentan je, tehnički potkovan i vrlo sposoban igrač. Znali smo odmah da smo potpisali vrhunskog fudbalera. On je specifičan igrač na poziciji zadnjeg veznog, ali Barry i McCarthy su imali odličnu sezonu pa je Muhamed imao manje prilike da igra. Očekujemo od njega da napravi još veći iskorak naredne sezone“, kazao je Jones za zvaničnu stranicu Evertona.

Naš reprezentativac ove sezone je odigrao 23 meča (15 u startnoj postavi) u engleskom Premiershipu za Everton, tri u kupovima (FA i Liga Kup) te pet u Europa ligi.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...