Video koji će vas ostaviti bez daha: Ovo je istina o Zmajevima!

Država nastala na potocima krvi, stravičnog rata koji je razorio državu i raselio na stotine hiljada njenih stanovnika, posljednje dvije decenije ne zna ni za šta drugo sem tuge i nesreće.





Sportske i one druge.

Igrali su Zmajevi protiv Danske na Koševu, protiv Španije u Valenciji, Francuske u Parizu, Portugala u baražu... toliko bolnih poraza, toliko nesreće i sudijske nepravde.




Gledali smo Sergeja Barbaraza, kako lud od bijesa ganja sudiju po terenu beogradske Marakane i traži prekid utakmice, kako bi zaštitio svoje navijače od razuralene mase.

Gledali, bili ponosni i bijesni, ali nemoćni. I onda, kada se kvalifikujemo na SP, Bosnu i Hercegovinu pogodi prirodna katastrofa biblijskih razmjera. Poplave odnesu praktično pola države pred sobom.



Koliko reprezentacija BiH znači ljudima ovdje, možda najbolje govori rečenica čovjeka iz Maglaja (neka ostane anoniman), koji je u poplavama izgubio gotovo sve: "Kud baš sad pred svjetsko..." Izgubio sam sve, ali nema veze, jebi ga, ako ga Džeko zabije sve ću lakše podnijeti, kratka je ocjena mentalnog stanja ljudi u BiH.

Ne postoji osoba u BiH, od 7 do 77, koja ne zna ko je Edin Džeko, Miralem Pjanić, Asmir Begović, Emir Spahić, Vedad Ibišević...

Oni su naši Zmajevi, ponos naše države.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...