Nevjerovatne informacije stigle večeras vezano za Asmira Begovića!

Asmir Begović, golman Stokea, odlukom menadžera Marka Hughesa, u subotu nije stajao na vratima svog tima.





Nije Begovića bilo ni među rezervama, s obzirom na to da mu je sasvim neočekivano bilo rečeno da neće braniti protiv Swansea.

Na gol je stao Jack Butland, kojeg je Hughes nakon utakmice, uprkos porazu od 2:0, javno pohvalio, dodavši kako je budućnost kluba.

U prevodu, to bi trebalo značiti da Begović to više nije, s obzirom na to da bh. golman nije želio prihvatiti ponuđeno u prvoj rundi pregovora. Uz to, Begović je odlučio otići kući i gledati nastup svog tima na TV-u, izrazivši nezadovoljstvo što ga je Hughes, nakon 171 utakmice u dresu Stokea, hladno maknuo sa gola, objasnivši mu kako želi na djelu vidjeti Butlanda, jer je Begovićeva situacija u klubu nejasna.

Tako se čuvar mreže bh. selekcije vratio u Stoke u privatnom aranžmanu, a sada je gotovo jasno da neće doći do produživanja ugovora između Begovića i tima sa Brittanija stadiona.
To međutim ne bi trebalo predstavljati neki veliki problem za našeg golmana, kojem ugovor sa Stokeom ističe tek na kraju sljedeće sezone, s obzirom na to da je za njega zainteresovano niz velikana.



Interesovanje za Begovića, tokom posljednjih nekoliko sezona pokazivali su Liverpool, Inter, Manchester City, Arsenal, a posljednji u nizu zainteresovanih je i Manchester United, koji bi na kraju sezone mogao ostati bez Davida de Gee, koji je na meti Real Madrida.

Tako Daily Mail donosi informaciju kako će United iskoristiti nastalu situaciju u Stokeu i poslati ponudu za Begovića, čija se vrijednost na tržištu procjenjuje na 14 miliona funti.

Begović se na Brittanija stadionu nalazi još od 2010. i ne krije kako je spreman za nove izazove, odnosno za prelazak u neku od ekipa koje se do posljednjeg trenutka bore za naslov prvaka ili izlazak na evropsku scenu.

„Potrebno mi je još više adrenalina. Mislim da sam spreman za iskorak u karijeri, kazao nam je nedavno Begović, koji neće naprečac donositi neke velike odluke, ali jasno je kako će za svoju narednu destinaciju izabrati sredinu u kojoj će, za razliku od Stokea, koji već sezonama tavori na sredini tabele (bez rezultatskog imperativa), biti fokusiran do samoga kraja sezone.

„Želim osjetiti kako je to boriti se za titulu ili za izlazak u Evropu. U Stokeu mi je sjajno. Porodica mi je već dugo tu i ja se lijepo osjećam, ali ukoliko dođe ponuda koja će zadovoljiti klub, razmislio bih o odlasku, napomenuo nam je Begović više puta, a čini nam se da je vrijeme rastanka napokon došlo.

Uostalom, Mark Hughes ima luksuz skloniti našeg golmana sa gola upravo zbog činjenice da je Stoke siguran u sredini. Daleko je od borbe za evropska takmičenja, a još dalje od borbe za ispadanje i do kraja može igrati rasterećeno, pa čak i davati priliku igračima da upišu prve minute ove sezone u Premiershipu, a golman Begovićevih kvaliteta sigurno zaslužuje mnogo više od tavorenja u prosječnom klubu.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...