Ekipa iz snova: Ovako bi danas izgledala reprezentacija Jugoslavije!

Činjenica je da neke rane ne treba dirati, ali nemoguće je ne zapitati se kako bi izgledala fudbalska reprezentacija Jugoslavije sa sadašnjim igračima. Nezahvalno je ući u ulogu trenera i sastaviti najboljih 11, pa u nastavku donosimo vama da to uradite, a ovo su sve mogućnosti:





1. Na golu bi bilo pakleno. Borbu za prvog golmana vodili bi Samir Handanovič i Asmir Begović, mada ni Subašć ne bi bio konkurencija od koje se ne treba strahovati. Ove sezone brani fantastično za Monaco, ali prednost ide konstantnim golmanima Intera i Stokea.

2. i 3. Na štoperskim pozicijama bilo bi puno opcija. Savić, Nastasić, Vidić, Spahić, Čorluka, Lovren, Subotić, najjača su imena od 10 sjajnih štopera koja se mogu odabrati iz svih reprezentacija koje su prije činile Jugoslaviju.

4. Za desnog beka borbu bi najviše vodili sjajni igrač Chelseaja Ivanović i Dario Srna.

5. Lijevi bek definitivno bi pripao Aleksandru Kolarovu, ali u budućnosti to mjesto sigurno bi zauzeo Sead Kolašinac, koji igra fantastično za Schalke.



6. 7. 8 - Tri defanzivna/centralna vezna najveća su enigma koju bi ova reprezentaicja imala, a svoje mjesto tražili bi Modrić, Rakitić, Pjanić, Kovačić, Bešić, Brozović, Kuzmanović, Matić...

9. i 10. - Dva krilna napadača, fantastična imena, malo slabije forme ali ipak strah u kosti protivnicima na samu pomisao.. Jovetić, Marković, Lulić, Olić, Tadić, Kampl, Perišić..

11. A onda u napadu, Džeko, Mandžukić, Vučinić, Mitrović..

Koji je vaš idealni tim Jugoslavije?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...