Odgađa se utakmica BiH - Izrael?!

Nakon što su se na nekim portalima u Hrvatskoj pojavila informacije kako bi se zbog terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku mogla odgoditi utakmica BiH - Izrael u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naredne godine u Francuskoj, Jasmin Baković, generalni sekretar Nogometnog saveza BiH izjavio je za "Avazov" portal:





- NS/FS BiH ne raspolaže o bilo kakvim saznanjima o eventualnom odgađanju kvalifikacione utakmice za EP protiv Izraela.

"Prema rasporedu takmičenja, ovaj meč treba biti odigran u Zenici, 12. juna 2015. godine i već smo preduzeli odgovarajuće mjere koje se odnose na organizaciju utakmice. Svjesni smo da se radi o susretu koji ima izuzetan takmičarski značaj, a u isto vrijeme je i veoma zahtjevan sa bezbjedonosnog aspekta".



"U tom smislu, nastavićemo intenzivne aktivnosti u saradnji sa UEFA-om i nadležnim sigurnosnim organima u Bosni i Hercegovini, te ćemo slijediti sve njihove smjernice i preporuke", rekao je Baković.

Međutim, kako prenose izraelski mediji, Fudbalski savez Izraela zabrinut je za sigurnost svojih igrača, pa je moguće da će od UEFA tražiti da se utakmica igra na neutralnom terenu. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...