Ovo su igrači koji će uskoro zaigrati u dresu BiH

Odlaskom Safeta Sušića sa mjesta selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine trebale bi se desiti i neke promjene u ekipi.





Sušić je iz samo njemu znanih razloga zapostavljao neke igrače, te tvrdoglavo ustrajao na činjenici da u ekipi ima samo dva napadača.

Kao prvo, novi selektor, ko god on bio, sigurno neće moći ignorisati podatak da sjajni Semir Štilić igra u životnoj formi.

Osim nekadašnjeg fudbalera sarajevskog Željezničara, za očekivati je da poziv dobije i mladi napadač Cesene Milan Đurić, koji bi uz Edina Džeku i Vedada Ibiševića trebao biti treći napadač Zmajeva.

Također, poziv bi za narednu utakmicu trebao dobiti i Mario Vrančić, kojeg je istina i Pape zapikao ali papirologija će biti gotova tek u martu.

Sljedeća dva igrača bi mogli biti povratnici u reprezentaciju-Misimović i Zukanović. Iskreno smatramo da je situacija oko Zvjezdana Misimovića zapravo kulminirala sukobom Safeta i Zvjezdana a ne pravdanje činjenicom da je Miske igrao u dalekoj Kini. Živimo u 21. vijeku, u vremenu brzog transporta, Papetova priča zaista je bila priča za malu djecu.

S druge strane, Ervin Zukanović otvoreno je progovorio o svemu, ali nakon odlaska Safeta, Ervin ima novu priliku za reprezentaciju.



U igru bi morali ući i Ermin Zec (eventualno ako pronađe klub i nastavi sa dobrim partijama sa početka sezone), ali i Mahmutović.

Priča oko Aidina Mahmutovića, rođenog Zeničanina zapravo nikada i nije krenula. Zbog čega? Da li zbog toga što je ovaj klasni špic zabio preko 70 golova za Teplice? Zaista nema logike da ga bar kao nagradu, selektor pozove u reprezentaciju za vrijeme prijateljskih utakmica. Ne postoje prave riječi kojim bi pravi navijač mogao opisati situaciju oko ovakvog napadača.

U igru bi mogli ući i mnogi drugi igrači a kao primjer mladog Muhameda Bešića nadamo se da će i Haris Duljević brzo put reprezentacije.

Spisak bi se mogao promjeniti, zar ne? Ipak krenimo redom, izaberimo pravog selektora pa pričajmo o igračima u dobrim klubovima.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...