Sušić šokirao sve s ovom odlukom: Čak je i Zmaj ostao zatečen

Josip Kvesić nije imao sreće da u januaru prošle godine debitira za nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, jer je uoči utakmice protiv Slovenije doživio tešku povredu ligamenata, ali dočekao je novu priliku.



Lijevi bek Željezničara i nekada jedan od najperspektivnijih mladih reprezentativaca naše zemlje dobio je poziv selektora Safeta Sušića za kvalifikacione utakmice protiv Velsa i Belgije (10. oktobar u Kardifu i 13. u Zenici), kao zamjena za ozlijeđenog Sejada Salihovića, koji je otkazao dolazak na pripreme.

Ovaj je poziv iznenadio kompletnu sportsku javnost u BiH, ali i samog Josipa Kvesića, koji je priznao kako se nije nadao pozivu.

Iz tog je razloga ovaj poziv vrlo čudan, tim prije jer je Kvesić daleko od takmičarske forme.

Kvesića je poziv podjednako obradovao i iznenadio.

- S obzirom na to da se još vraćam u pravu formu, prilično sam iznenađen. Šta da kažem, hvala selektoru što me pozvao, nadam se da ću adekvatno odgovoriti na njegovo povjerenje - rekao je Kvesić, koji je rođen 21. septembra 1990. godine u Širokom Brijegu.



Kvesić će biti jedini izraziti lijevi bek u Papetovom kadru za duele s Velsom i Belgijom, ali s obzirom na to da je debitant, neizvjesno je da li će u ovako važnim utakmicama dobiti povjerenje da igra od prve minute. Ako u Velsu bude u početnoj jedanaestorki, svjestan je šta ga čeka. Geret Bejl (Gareth Bale), najskuplji fudbaler svijeta koji igra podjednako dobro i na lijevom i na desnom krilu.

I dalje smo dobri

- Svi znamo kakav je to igrač, redovno ga gledamo na televiziji. Jedan je od najboljih fudbalera na svijetu. Ako budem igrao i ako se suočim s njim, valjda ću pronaći neko rješenje - kroz smijeh kaže Kvesić.

Poraz od Kipra, tvrdi fudbaler Željezničara, ne mijenja činjenicu da je naša reprezentacija, uz Belgiju, najkvalitetnija u grupi.

- I dalje smo podjednako dobra reprezentacija, ali smo loše krenuli. Niko nije očekivao da izgubimo od Kipra, ali dešava se. Ipak, vjerujem da neće biti problema i da ćemo se plasirati na Euro - rekao je Kvesić.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...