Sušić je od pite napravio govno

Gdje je nestao Prcić? Je li Seadov mali zbilja bolje rješenje od njega? Ili od Izeta Hajrovića? Ili čak od Edina Višće? Zašto Lulić truli na bekovskoj poziciji? Poštenije je ostaviti ga na klupi nego ga gledati kako se muči.



Piše: Marko Tomaš

Bolje je kad je čovjek ljut nakon utakmice. Ili razočaran. Ili zgađen. Ili u suzama. Najgore je kad ne zna što bi rekao. Ili kad shvati da, naprosto, momčad koju podržava ne može pobjediti niti uvijek depresivni Wales, koji, by the way, igra bez Ramseyija i Allena.

GARETH BALE

Gareth Bale je čovjek koji će sve male utakmice rješiti sam. Izrael i Cipar nemaju nikakve šanse. S druge strane, mi ćemo za pobjede protiv tih momčadi morati krvavo raditi. Nema nikoga usporedivog s Garethom Baleom u našoj momčadi. A Bale protiv nas nije imao sreće. Jer obrana nam je postala bolji dio momčadi. Dobio je jako malo šansi. Sve druge zamisli iz nogu su mu izbili sjajni Toni Šunjić, konstantni Mensur Mujdža i Muhamed Bešić. Ono malo što je uspio opucati irješio je veliki Asmir Begović.

DESET MINUTA

Igrali smo kako treba svega deset minuta. Početkom drugog poluvremena. Tad se potvrdila moja stara teorija. Čim je Džeko izašao iz sredine napada, kružio oko protivničkog šesnaesterca, otvorio nam se prostor. Što nije čudno. Za njim ode dobar dio protivničke obrane i onda možemo igrati, čak i ako igramo bez krila. Što je velika budalaština u ovakvim utakmicama. Ali, dobro. Sabur Bosno i Hercegovino. Strpljenja nam treba, što bi rekao Safet Sušić.

DUDE


Safet Susic


U utakmicama poput ove nedostaje nam Zvjezdan Misimović. S njim bi ovo pobijedili. Čak i ako dođe u The Dude izdanju, u šlafroku i s jointom u ustima. Bez njega ove utakmice ne dobijamo zbog gorenavedenog intelektualca Safeta Sušića. I njegovog prezimenjaka koji nam je igrač manje barem 70 minuta koje provede u igri. Ali, amidža ga poveo da se dijete igra s velikom rajom.

DŽEKO

Edin Džeko je konačno djelovao kapetanski. To moram priznati. Fasovao je i žuti karton, ni kriv ni dužan. Samo da se izbornik ne konzultira sa bratom Seadom oko zamjene za kapetana. Možda trebam google da vidim ako Sead ima još djece.

ŠUNJIĆ

Malo znam, ali toliko sam uvjeren, ne može se igrati ozbiljan nogomet ako treću utakmicu za redom idete igrati s različitim stoperskim parom. Tri posljednje utamice Šunjić je imao tri različita partnera. Pa ti igraj. Kako znaš i umiješ. Nije Hadžić djelovao loše. Ali razmišlja li itko kako je Šunjiću igrati svaki put s drugim čovjekom. A odradi s njim jedva nekoliko treninga prije toga.

SPAHIĆ

Da se razumijemo. Ovaj je bod kao poraz. Tragičan skoro kao gubitak bodova protiv Cipra. Sušiću treba povećati plaću. Kandidirati ga na izborima. Čovjek zna kako od pite napraviti govno. Ipak je bilo bolje dok je Spahić bio izbornik. Barem je bilo vatre.

HENNESEY

Statistika kaže da smo bili bolji od Walesa. Ali, budimo realni, nismo stvorili dovoljno čistih šansi. Jedva jednu. Drugo su bili pokušaji s distance. A na njihovom golu je jedan od najboljih vratara Premiershipa, Wayne Hennesey.

NE MOGU VIŠE

Morali smo puno više dominirati. Stvoriti puno više šansi. To je Wales. Momčad koja ne zaslužuje neko posebno strahopoštovanje. Pokazat će se to u narednim utakmicama. Osim ako nismo toliko loše sreće da smo nabasali na velšku nogometnu renesansu. Ali, dok je Sušić izbornik mi nemamo druge nego svaku utakmicu gledati u grču. O tome sam već previše pisao. Ne mogu više.

DOBRO JE...

Gdje je nestao Prcić? Je li Seadov mali zbilja bolje rješenje od njega? Ili od Izeta Hajrovića? Ili čak od Edina Višće? Zašto Lulić truli na bekovskoj poziciji? Poštenije je ostaviti ga na klupi nego ga gledati kako se muči. Nije, ovaj put, ništa do igrača. Sve je na klupi, Balja, Piplica, Borče, Safet. Takav trust mozgova ne može unijeti nikakvu energiju u momčad.

Uostalom, ja uopće ne želim na klupi vidjeti tipa kojeg inače viđam jedino kad mijenjam kanale na TV-u pa preletim preko nekog turbo folk programa. Nije ovo nikakva školska momčad da joj se kaže: izađite i igrajte. Ti su dečki naviknuti da im netko kaže plan igre i pripremi ih za utakmicu. No, to ćemo, čini se, još pričekati. Dobro je, samo nek' ne puca. Jebem ti ja ovakvo djetinjstvo.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...