Selektor Belgije šokirao sve sa ovom odlukom

Belgijanci su otkrili karte za Zenicu. Očekivano, izbornik Marc Wilmots obznanio je popis bez Kevina Mirallasa i Thomasa Vermaelena, no na njemu se ipak našlo mjesta za također ozlijeđenog Axela Witsela, dok je šok za sve bio kada se na spisku nije našlo ime Radje Nainggolana saigrača našeg Miralema Pjanića u Romi.



Neće Belgijanci imati idealan tim protiv Andore i BiH, a jasno je da će ih to više pogoditi 13. listopada u Zenici, gdje ih zasigurno čeka teža utakmica od te dvije. Wilmots nikoga nije iznenadio što je s popisa izostavio ozlijeđene Thomasa Vermaelena (Barcelona) i Kevina Mirallasa (Evrton), no jest zbog pozivanja Axela Witsela (Zenit).

- Naš medicinski tim odradit će testove, vidjeti u kakvom je stanju. Tek onda, uz poštivanje i uvažavanje Zenita, odlučit ćemo o Witselu. Protiv Andore teško da će igrati dok bi protiv Bosne to moglo biti vrlo moguće, izjavio je belgijski šef.

Iznenađenje je, za neke, bilo i pozivanje člana Rome, Radje Nainggolana, koji nije bio među belgijskim putnicima za Brazil…




- Bio je sjajan protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka. Igrač je koji stavlja protivnika pod pritisak i to radi vrlo dobro, pojasnio je svoj potez Wilmots.

Iako mnogi o dvomeču Belgije pričaju kao da se radi samo o gostovanju u Zenici, njihov šef upozorio je da to može biti vrlo, vrlo opasan pristup…

- Možda mislite da je duel s Andorom lagan, a pogledajte što se dogodilo u 1. kolu kvalifikacija. Albanija je porazila Portugal s 1:0, a Bosna izgubila od Cipra. Moramo biti oprezni.

Što se utakmice na Bilinom polju tiče, kaže da zna kakva se atmosfera tamo sprema…

- Za duel s Bosnom moramo se fokusirati na našu igru. Sve ostalo nije važno. Za nas svaka utakmica treba biti kao finale, to je najbolja priprema. Znamo da će atmosfera biti paklena, mi smo spremni za to.

Oprez naših gostiju očekivan je. Kao što je očekivan i oprez Sušića i društva. Uz podatak da je Belgija bila četvrtfinalist u Brazilu, impresivno zvuči i podatak da je Wilmots u sastav uvrstio 12 igrača iz Premiershipa


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...