Salihović je povrijeđen, ali to nije jedini razlog zašto se nije odazvao Sušiću

Sejad Salihović je poraz od Cipra (0:1) odgledao s klupe, dok za utakmice protiv Walesa i Belgije neće niti konkurirati.



Naime, NS BiH jučer je na svojoj službenoj stranici objavio kako se igrač Hoffenheima zbog ozljede neće pojaviti na okupljanju reprezentacije, kao i da je umjesto njega poziv upućen Josipu Kvesiću iz Željezničara. Podsjetimo, Salihović još uvijek vuče ozljedu iz utakmice protiv Wolfsburga koja se igrala 13. septembra, kada je zaradio dva šava na koljenu.

- Problem je što posjekotina nalazi na neugodnom mjestu, jer zbog iste nogu ne mogu normalno savijati. Nadam se da će ozljeda vrlo brzo postati stvar prošlosti, komentirao je Salihović nakon utakmice protiv Wolfsburga, a iako je tada izrazio nadu kako će igrati već za sedam dana protiv  Stuttgarta, Salihovića u kombinacijama ipak nije bilo sljedeće tri utakmice, a čim je otkazao reprezentativno okupljanje, očito kako neće konkurirati niti za Schalke u subotu.

Sejad Salihovic


Međutim, prema neslužbenim informacijama, Salihović je nezadovoljan svojim statusom u reprezentaciji, gdje u posljednje vrijeme nikako ne igra, pa je moguće da je i to jedan razloga što je otkazao dolazak.

Zanimljivo, umjesto ozlijeđenog Salihovića Safet Sušić je odlučio pozvati Kvesića, 24-godišnjeg braniča Željezničara, koji je jučer iskreno priznao da ga je poziv u A reprezentaciju iznenadio.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...