Ovo smo dugo čekali: Istina je, želim da igram za BiH!

U posljednje vrijeme Dario Dumić, stoper Brondby IF-a, sve više se dovodi u istu rečenicu sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine, posebno nakon odlaska Emira Spahića i Ervina Zukanovića, kojem su vrata nacionalnog tima zatvorena dok je selektor Safet Sušić.



Kolege sa danskog Kanal Sporta posjetile su trening Brondbyja kako bi razgovarali sa Dumićem u vezi mogućeg igranja za reprezetaciju Bosne i Hercegovine. Iako je prošao sve selekcije Danske, mladi Sarajlija nikada nije krio želju da zaigra za svoju domovinu.

"Dario ti imaš mogućnost igranja za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Da li si ikada o tome razmišljao?", upitao je novinar Kanal Sporta Dumića, koji je odgovorio:

"Naravno da jesam. Tu sam rođen. Moji roditelji su tu rođeni, kao i njihovi roditelji. Volim tu zemlju. Uvijek kada imam odmor odem u Sarajevo".

Selektor Safet Sušić je u velikom problemima sa odbranom, a u posljednjim utakmicama na mjestu stopera morao je koristiti Anela Hadžića, kojem to nije prirodna pozicija. Danci su to analizirali, te je uslijedilo pitanje: "Misliš li da je put do reprezentacije kraći s obzirom da stoperi igraju u manjim i lošijim klubovima od tvog?".



"Mislim da je kraći. Smatram da bih mogao biti pojačanje za reprezentaciju Bosne i Hercegovine", odgovorio je 22-godišnji stoper Brondby IF-a, koji igra u paru sa sjajnim defanzivcem, Danielom Aggerom.

Na pitanje da li osjeća interesovanje iz Bosne i Hercegovine, Dumić je odgovorio: "Da. Sve više i više ovinara pišu o meni. Raspituju se oko moje situacije i da li bih bio zainteresovan da igram za BiH".



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...