Hoće li se Sušić kockati sa ovim igračem u Izraelu?

Vjerujemo će Sušić i društvo biti psihički spremni na vatrenu atmosferu, uostalom, navikli su na takve utakmice, no ono što je uoči Haife dosta važno, stanje je kadra.



A ono bi trebalo biti bolje nego je bilo za vrijeme utakmica s Walesom i Belgijom.

Ermin Bičakčić vratio se igrama u svom Hoffenheimu, nedugo nakon što je napustio kamp Zmajeva zbog problematičnih leđa, u kadar Leverkusena ponovno je uskočio i Emir Spahić, a sada je zdrav i ofenzivni veznjak Širokog Goran Zakarić, koji je zbog ozljede uoči Belgije također napustio kamp.

S druge strane, i dalje su out Sejad Salihović i Sead Kolašinac, a u međuvremenu se ozlijedio Željinovac Josip Kvesić, kojeg je Sušić za Wales i Belgiju pozivao kao zamjenu za Salihovića.

Ervin Zukanović?

Ne računajte na to. Nakon što se ovaj javno oprostio od reprezentacije dok je Sušić izbornik, bh. strateg mu je kontrirao kazavši kako ga ‘ne cijeni ni kao igrača, ni kao čovjeka’. Ovakva vrsta komunikacije valjda je sama rekla što će se, odnosno, što neće dogoditi.



Najviše priče vezane uz kadar uoči i poslije utakmica s Walesom i Belgijom bilo je u zadnjoj liniji.

Silom prilika uz Tonija Šunjića po prvi put stopera u reprezentaciji zaigrao je Anel Hadžić. Ovaj se u potpunosti novi stoperski dobro snašao, čemu je potvrda samo jedan pogodak u mreži Asmira Begovića, onaj protiv Belgije, koji je i otišao na dušu čuvara mreže Stokea.

Pitanje koje se sada postavlja, povratkom Bičakčića u tim, jest hoće li Sušić ponovno mijenjati?

S obzirom na dosadašnju praksu, to ne bi bilo iznenađenje, no pitanje je u kakvoj će formi Bičakčić, koji je bio starter na Svjetskom prvenstvu, stići na okupljanje.

Tu će, čini se, ponovno ležati najveće dvojbe za izbornika, a za očekivati je da bi se mogao zamisliti i kada bude sastavljao vezni red. Jer upravo u tom segmentu Zmajevi bi trebali biti najjači, a dojma smo da to protiv Walesa i Belgije nije bilo na najvišoj mogućoj razini.

Bičakčić je dugo van forme i dugo nije igrao za svoj klub, a protiv Kipra je odigrao katastrofalno.

Hoće li Sušić kockati i rovitog stopera ubaciti u prvi tim, ostaje nam vidimo 16. novembra.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...