Evo kako su hrvatski mediji vidjeli utakmicu Zmajeva

U TREĆEM kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo BiH i Belgija su odigrali bez pobjednika. Rezultat utakmice u Zenici bio je 1:1.



Povela je BiH u 29. minuti nakon što je preživjela pravu opsadu Begovićevog gola. Pjanić je odigrao povratnu loptu s lijeve strane, a Džeko ljevicom topovski svladao gostujućeg vratara Courtoisa.

 Nakon primljenog gola Belgijci su zaigrali još ofenzivnije, ali nisu uspijevali ozbiljnije zaprijetiti domaćem golu. Ipak, stigli su do boda pogotkom u 51. minuti. Nainggolan je izjednačio nakon katastrofalne reakcije Begovića!

Do kraja susreta su obje reprezentacije mogle slaviti. Džeko je promašio veliku priliku glavom, a na drugoj strani nije bio precizan Origi.

Sušić: Ova Belgija je jača od Argentine i Njemačke



"Ovo je najjača reprezentacija protiv koje smo igrali. Jača i od Argentine i od Njemačke", rekao je zadovoljni izbornik bh. reprezentacije Safet Sušić.

"Moćni su i to znaju. Osjećaju se tako na travnjaku, ponašaju se tako i jako je teško igrati protiv njih. Ipak, još sedam utakmica je do kraja, još 21 bod je u igri."

Wales je pobijedio Cipar s 2:1 i vodi na ljestvici sa sedam bodova. Drugi je Izrael, koji je slavio u Andori sa 4:1, sa šest bodova, ali i utakmicom manje. Belgija ima četiri boda i utakmicu manje, a BiH je na petom mjestu s dva boda. Andora je posljednja bez bodova.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...