Ako Sušić nema snage da se bori sa pojedinim igračima, onda neka ide

Konačno su svi pozvani reprezentativci stigli u kamp reprezentacije u Zenici. Prvo Edin Džeko i Miralem Pjanić, a nešto poslije 23 sata u kamp je stigao i Emir Spahić, bivši kapiten naše najbolje selekcije, i povratnik u redove bh. tima.



PIŠE: Sport033.com

Ne možemo da ne primijetimo da je cjelokupna priča oko (ne)dolaska pojedinih igrača, više sliči Cirkusu a ne okupljanju reprezentacije koja ima za cilj plasirati se na Evropsko prvenstvo.

Cjelodnevna neizvjesnost oko kompletiranja pozvanih sa spiska, njihovi ljekarski nalazi i sve špekulacije oko mogućeg izostanka su nešto što nas vraća u našu realnost. Društvo u kojem živimo funkcioniše po istim principima, a kada smo mislili da se reprezentacija BiH, naši Zmajevi, koji su se plasmanom u Brazil, izdigli iz ovdašnje žabokrečine vrlo brzo smo vraćeni u stvarnost.

Biće jako interesantno pratiti u narednim danima šta će se dešavati u Trening centru naše reprezentacije, a ne smijemo ni zamisliti šta bi se dešavalo u slučaju nepovoljnog rezultat u Velsu.

Naravno, odgovorni u N/FS BiH mudro šute, dozvoljavajući pojedincima da budu “veći” od same reprezentacije, što u konačnici nikome neće donijeti dobrog.



Nadamo se da će svi oni zajedno imati na umu da ovo nije njihova privatna reprezentacija, niti selektorova, niti je u vlasništvu igrača, niti od članova IO NFS BiH, već reprezentacija koja predstavlja Bosance i Hercegovce i ovu državu u svijetu.

Ako selektor Sušić nema snage da se bori sa pojedincima, onda neka svoje mjesto prepusti nekome ko će uspjeti pronaći način. Ako neko od igrača misli da je veći od reprezentacije i da može da bira utakmice, onda mora dobro da se zamisli da li treba da se odazove na poziv, a ljudi u savezu moraju biti odgovorniji prema svom poslu uvodeći pravila prema kojima će nastup za reprezentaciju biti svetinja, a ne prilika da se “svrati u Bosnu kod svojih na baklavu”.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...