Skandalozna odluka N/FSBiH koja je razbjesnila sve građane BiH!

Selektor nogometne reprezentacije BiH SafetSušić ima autonomiju i podršku u radu, ali i punu odgovornost za postignute rezultate, zaključili su na današnjoj sjednici članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, kojoj je prisustvao i Pape.

Mada se danas  nije raspravljalo o Sušićevoj sudbini, već o što većoj mobilizaciji svih snaga i što boljim pripremama za predstojeće utakmice protiv Velsa i Belgije, članovi Odbora su Sušićut ako odaslali jasnu poruku da će, u slučaju da ti susreti završe nezadovoljavajućim ishodom, snositi odgovornost za to. Međutim, kako se to ne bi desilo, Savez će, kao i do sada, omogućiti reprezentaciji najbolje moguće uslove za pripreme, te svu drugu podršku, uključujući i usluge Tehničkog komiteta.

Osim toga, raspravljalo se o Premijer ligi i KupuBiH, te je zaključeno da je dosadašnji tok takmičenja, izuzev pojedinih utakmica, protekao bezvećih sigurnosnih problema, te je Disciplinskoj komisiji poručeno da dosljedno primjenjuje Pravilnik uz rigorozno kažnjavanje svih oblika neprimjerenog ponašanja.



Izvršni odbor NSBiH prihvatio je zahtjev Fudbalskogsaveza RS za odigravanjem prijateljske utakmice A selekcije RS protiv mladogt ima Crne Gore sljedećeg mjeseca u Beogradu.

Pomoć klubovima i porodicama rudara

Članov i Izvršnog, te Odbora za posredovanje NSBiH pristali su se odreći jedne mjesečne naknade u korist fonda za pomoć klubovima iz područja pogođenih poplavama, a akciji će se pridružitii i članovi administracije Saveza. Također, Odbor je odlučio iz budžetske rezerve NSBiH porodicama nedavno poginulih rudara dodijeliti po 2.000 KM, ukupno 10.000.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...