Veliko priznanje za Sejada Salihovića

Njemački Bild u svom stilu napravio je spisak igrača koji, po njima, malo koštaju, ali mogu mnogo da pruže svojim ekipama. Radi se, uglavnom, o igračima koji su u "jeseni" svoje karijere, ali koji i dalje jako dobro kotiraju u Bundesligi.



Na spisku tih koji se još uvijek jako isplate je i naš reprezentativac Sejad Salihović za kojega kažu da košta 5 miliona eura, a da je još uvijek "genijalan na terenu".

U timu "još uvijek moćnih" su: golman Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund (5 miliona); odbrana Martin Stranzl (Borussia Mönchengladbach 1,5 milion), Paul Verhaegh (FC Augsburg / 2), Matthias Ostrzolek (Hamburger SV / 4,5), Naldo (VfL Wolfsburg / 5); vezni red Daniel Baier (FC Augsburg / 3), Eugen Polanski (TSG Hoffenheim / 4) Sejad Salihović (TSG Hoffenheim / 5), Aaron Hunt (VfL Wolfsburg / 6); napadači: Halil Altintop (FC Augsburg / 2) i Ivica Olic (VfL Wolfsburg /2).



Ukupno 40 miliona eura, kao što je koštao, na primjer, jedan Diego Costa koji je iz Altletico Madrida prešao u Chelsea...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...