Safet Sušić ostaje selektor reprezentacije BiH

U Sarajevu će se sutra održati sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, na kojoj će između ostalog Safet Sušić, bh. stručnjak koji je reprezentaciju BiH vodio u posljednje četiri godine prezentirati svoj izvještaj o radu.



Još uvijek je neizvjestan Sušićev ostanak na klupi, ali kako Patria saznaje od jednog člana IO, to je najrealnija šansa, jer Pape svima odgovora.

- Igračima jer ih je odveo na Svjetsko prvenstvo, čelnicima Saveza jer se ne miješa u njihov rad, ali eto opet ćemo vidjeti – kaže izvor.

Najveći problem, međutim, mogle bi biti finansije, jer je Sušić radio za plaću od 10.000 KM, a kako saznajemo sada će Pape tražiti veći iznos.

Safet Susic


Iz Nogometnog saveza su jasno poručili da Sušić može ostati, ali o detaljima pod kojima bi ostao niko ne govori. Pa, čak ni sam Pape nije želio precizirati uslove pod kojima bi ostao na klupi BiH.

I scenarij u kojem bi neki članovi trebali predložiti Dušana Bajevića za novog selektora sada se dvoume, ali nije im ostalo mnogo vremena.

- Čuo sam da se takav scenarij trebao održati. Da neko kaže kako je Sušić sada preskup, pa da će onda reći za te pare možemo dovesti i Bajevića npr,. što bi podržali srpski predstavnici u IO – dodao je izvor.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...