Evo koji će Zmajevi promijeniti klubove ovog ljeta

Nastup na Mundijalu je velika prekretnica: Donosimo spisak Zmajeva koji bi mogli promijeniti klub ovog ljeta.



Nastup bh. nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu od velikog je značaja kako za reprezentaciju tako i za našu zemlju.

Partije naših reprezentativaca na smotri najboljih nacionalnih timova pratilo je milijarde gledatelja širom svijeta.

Historija je pokazala da je dobar dojam na Mundijalu promijenio sudbinu kod velikog broja igrača.

U ranijim takmičenjima brojni “anonimusi” su iskoristili svoje “minute slave” i nakon toga sebi obezbijedili uspješnu nogometnu karijeru. Nema sumnje da će tako biti i nakon ovog Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Ako uzmemo u obzir naše reprezentativce očekuje se da će tokom ljeta klub promijeniti barem tri igrača.

Izet Hajrović – Završena saga oko Galatasraya, najbliži Werderu



Izvjesno je da će Izet Hajrović zaigrati za novi klub jer mu je FIFA dozvolila status slobodnog igrača nakon problema sa timom Galtasaraya. Hajrović je najbliži prelasku u redove njemačkog bundesligaša Werder Bremena i njegov transfer bi trebao biti realiziran u narednim danima.

Muhamed Bešić – Najveće otkriće, žele ga mnogi klubovi

Najveće otkriće u našoj fudbalskoj selekcije tokom “operacije Brazil” je svakako Muhamed Bešić koji je svojim nastupima zadivio bh. navijače ali kompletnu svjetsku javnost.

Već smo kazali kako se posebno ističe njegov nastup na Marakani protiv Argentine kada je superiorno čuvao Lionela Messija.

Trenutno je član mađarskog Ferencvarosa, a šanse da ostane u tom klubu nakon Mundijala su veoma male. Mnogi klubovi se interesuju za usluge ovog Zmaja.

Španjolska Valencija ima ozbiljne namjere u želji za dovođenjem Bešića u svoje redove, te su to i javno iskazali. Konkurenciju im u Španiji pravi Celta Vigo.

U Engleskoj ima nekoliko klubova a najzvučniji su Arsenal, West Ham i Cardiff City. Također neki špekulišu o njegovom prelasku u Manchester United.

Za njegove usluge je još od ranije zainteresirano nekoliko njemačkih bundesligaša.

Avdija Vršajević – Gol na SP-u bi ga mogao odvesti u Tursku

Desni bek Hajduka Avdija Vršajević je isto tako već duže vrijeme na meti Sivaspora. Njegov nastup i postignuti gol na Svjetskom prvenstvu bi mogao biti prevaga po pitanju odlaska iz Hajduka u Super ligu Turske.

Njegov kolega iz reprezentacije i suigrač iz Hajduka Tino Sušić je isto tako ostavio solidan dojam na Mundijalu. Tako da ukoliko dođe zadovoljavajuća ponuda na Poljud, čelnici Hajduka će vjerovatno prodati i Sušića.

Ognjen Vranješ – Olakšana potraga za novim klubom

Ognjen Vranješ je još prije završetka regularnog dijela sezone najavio da će sasvim sigurno promijeniti klub jer je njegov Elazigspor ispao u niži rang.

Za sada još uvijek nema naznaka gdje bi naš stameniti defanzivac mogao nastavi karijeru, ali je sigurno da će nakon nastupa na SP-u Vranješu posao biti olakšan.

Toni Šunjić – Transfer iz Zorye nije daleko

Dobar nastup Toniju Šunjiću također predstavlja stepenicu naprijed po pitanju pronalaska nove sredine. Šunjić je trenutno član ukrajinske Zorye i zbog nesigurne situacije u Ukrajini kazao je kako bi volio promijeniti sredinu.

Nakon epizode u Brazilu je skrenuo pažnju na sebe i ne bi nas iznenadilo da Šunjić naredne sezone zaigra u nekoj jačoj ligi.

Asmir Begović – Stalna želja velikana

O transferu našeg golmana Asmira Begovića se piše već duži period. Posljednje glasine koje stižu iz Španije ga povezuju sa Real Madridom. Ranije se špekulisalo o transferu u Barcelonu, Arsenal, Chelsea, Manchester United…

Uprava Stoke Citya želi svim silama da zadrži svog najboljeg člana ekipe. Begović je dokazao da se radi o ponajboljem golmanu današnjice i on će promijeniti klub, no nije poznato da li ove ili u naredne dvije, tri godine.

Pomenimo i Seada Kolašinaca i Vedada Ibiševića koji su se u proljetnom dijelu sezone iza nas povezivali sa nekim europskim klubovima.

Podsjetimo, Ermin Bičakčić je u maju potpisao ugovor sa ekipom Hoffenheima prešavši iz E. Braunschweiga.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...