Zukanović bez dlake na jeziku poslao poruku Sušiću i Savezu

Iz kuće nogometa/fudbala stigla potvrda da Ervin Zukanović neće biti na popisu putnika u Brazil.



Nakon svih problema koji su se dogodili u vezi sa (ne)izdavanjem vize za ulazak u SAD, bh. reprezentativac Ervin Zukanović ipak neće putovati u Brazil, potvrđeno je iz Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (NS/FS BiH).

Zasmetale su im Zukanovićeve izjave u kojima je prozvao Savez odgovornim jer nije dobio vizu koja bi mu omogućila put s ostatkom reprezentacije na pripremne utakmice u St. Louis i Chicago.

„Sve se odvijalo kao u ružnim snovima, zaista nevjerovatno. Malo mi je samo krivo da se sve na taj način moralo dogoditi. Trebalo se to reći u četiri oka. Sve je išlo k'o fol viza, k'o fol sve ovo, a priče o nekim mojim izjavama samo su potezanje stvari iz konteksta i hvatanje za neke slamke. Svi koji su pratili priču oko toga šta se sve događalo mogu samo konstatovati da sam 24. igrač i to je to“, rekao je Zukanović.

Ervin Zukanovic


Obrambeni igrač belgijskog Genta smatra da, nakon problema koji su se dogodili s američkom vizom, ništa sporno nije rekao, „samo da je nevjerovatno da se tako nešto dešava i da neko mora biti odgovaran za to“.

„Mislim da je Savez trebao da riješi taj problem i da su oni odgovorni za papirologiju. Nikoga nisam imenovao“, dodaje Zukanović.

Nije se u međuvremenu čuo sa selektorom Safetom Sušićem, a obavijest o otkazivanju angažmana u reprezentaciji dobio je od „drugih ljudi“.

„Samo su me obavijestili da ne moram ni dolaziti u Brazil. Sad mi je samo žao što sam izgubio živce i dane, maltretirao svoju familiju, jer su prolazili kroz sve ovo. Volio bih da je to bilo kratko i jasno, a ne ovako“, konstatira Zukanović.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...