Zmaj koji se našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme

Na debi Anela Hadžića za nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine zbog birokratije se čekalo dugo, ali je ovom mladom Krajišniku u martu konačno ispunjena želja da zaigra za svoju domovinu.



Doduše, na pogrešnom mjestu i u pogrešno vrijeme, u debaklu od Egipta u Inzbruku, u kojem nije ni mogao nešto posebno pokazati.

Sa 20 godina, Anel je bio među kandidatima za mladu reprezentaciju Austrije. Nastupi za Rid otvorili su mu mogućnost da zaigra za selekciju te zemlje, ali je Hadžić otvoreno rekao da je zainteresiran samo za Bosnu i Hercegovinu, odbivši sav interes Austrijanaca za svoje usluge.

Anel Hadzic


Hadžićeva karijera krenula je iz malo poznatog kluba pod imenom Vels, ali je sa 19  postao član prvoligaša Rida, za koji je do sada odigrao 168 utakmica i postigao 26 golova. Prošle sezone, prešao je u Šturm, gdje je jedan od najznačajnijih fudbalera.

Pažnju našeg Saveza Hadžić je privukao davno, a on je još prije četiri godine javno rekao da interes postoji i s njegove strane.

Hadžić je veznjak koji može poslužiti i u defanzivnim i u ofanzivnim zadacima. S obzirom na to da je odigrao samo jednu utakmicu, tačnije poluvrijeme, rano je govoriti o tome šta nam je Anel donio. To će pokazati vrijeme, ali sudeći prema tome kako barata loptom i fizičkim predispozicijama, ima perspektivu.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...