Zagonetno: Da li je reprezentativac BiH s ovim najavio transfer?

Fudbalski A reprezentativci Bosne i Hercegovine nakon tri radna dana, jučer su odmarali. Prema planu, selektor Safet Sušić oslobodio je obaveza svoje izabranike koji su to iskoristili na razne načine.



Izašao zbog predostrožnosti

Većina zmajeva iskoristili su dan za obilazak porodica, ali i humanitarne aktivnosti u sklopu prikupljanja pomoći ugroženim u poplavama koje su minulih dana zadesile veći dio naše zemlje. Jedan od njih je i Anel Hadžić, prvotimac Sturma, koji je posjetio Asocijaciju sportskih novinara u kojoj se od petka prikuplja pomoć za sva ugrožena mjesta u cijeloj BiH.

Hadžić je prvu utakmicu u dresu zmajeva odigrao u martu protiv Egipta. Pripreme u Sarajevu za njega su nešto novo, s obzirom na to da ranije nije boravio u reprezentativnoj bazi u hotelu Hercegovine. No, brzo se uklopio...

"Oduševljen sam svim uslovima koje imamo. Zaista, sve je na vrhunskom nivou, ništa nam ne fali. Saigrači su me odlično primili još u Innsburcku, super su momci i zaista se radujem što sam dio ovog tima", kaže Hadžić, dodavši:

"Radimo dva puta dnevno, teren za treninge je odličan, tako da nije naporno. Jednostavno, volim fufbal, tako da mi to ne predstavlja nikakav problem. U nedjelju popodne sam iz predostrožnosti ranije završio trening, ali sve je u redu i već sam spreman za nove izazove".

 Zmajevi će u Brazilu protiv Argentine, Nigerije i Irana tražiti prolaz u naredni krug takmičenja. Hadžić smatra da rivali nisu neprelazne prepreke...

"Imamo kvalitetnu ekipu koja u Brazilu može obradovati naše navijače. Vjerujem da možemo biti jedno od iznenađenja SP-a. Niko nas neće podcijeniti, svjesni smo toga, a isto tako ni mi nećemo podcijeniti nikoga. Učinit ćemo sve da obradujemo naše navijače i da bar na tren zaborave na sve ovo što se posljednjih dana događalo u našoj zemlji", poručio je Hadžić.

Veznjak Sturma analizirao je i rivale iz naše grupe. Naravno, najviše respekta ima prema Argentincima. 


Anel Hadzic


"Svi znamo kakva je Argentina fudbalska sila. Nećemo se predati ni protiv njih i trudit ćemo se da ostanemo neporaženi u prvom nastupu na SP. Poznajem nekoliko Nigerijaca, nisam igrao ni protiv koga od njih, ali sam upoznat s njihovim kvalitetama. Kao i sve afričke selekcije imaju odlične fizičke predispozicije, mogu mnogo da trče... Međutim, ne smije nas zavarati da ne ni tehnički nisu dobri. Profesionalci su i sigurno da posjeduju određeni kvalitet. Istina, mi u tom kontekstu kvalitetniji od njih i ako budemo na našem nivou vjerujem da ćemo slaviti", optimista je Hadžić, koji smatra da će upravo Nigerija biti protivnik sa kojim ćemo voditi borbu za prolaz u osminu finala:

"Ne treba se zavaravati. Sve reprezentacije koje su na SP imaju određeni kvalitet i nisu slučajno u Brazilu. I Iran može biti nezgodan, ako ih podcijenimo. No, smatram da bi utakmica protiv Nigerije mogla biti presudna kako bi ispunili naš cilj, a to je plasman u naredni krug takmičenja".

Vraća li se u Graz?

Hadžić iza sebe ima dosta uspješnu sezonu u Sturmu za koji je odigrao 29 utakmica i postigao dva pogotka. Još ne zna hoće li se nakon Mundijala vraćati u Graz...

"Imam još godinu ugovora, ali ko zna šta će se dogoditi na ljeto. Naravno, cilj mi je da napustim Austriju i zaigram u Ligi petice, a manje je bitno koji klub. Najbitnije da se poklapaju ambicije i filizofija kluba sa mojim ambicijama", zagonetan je Hadžić.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...