Šta su Aguero, Zabaleta i Demichelis rekli Džeki?

Najbolji strijelac bh. reprezentacije Edin Džeko je stigao na pripreme raspoložen i spreman za rad.



Edin je, kao i većina naših igrača, imao napornu sezonu u kojoj je osvojio naslov prvaka Engleske, ali vremena za odmor i nije bilo, jer su svi svjesni koji izazovi su pred njima na najvećoj svjetskoj smotri fudbala.

Argentina favorit

U Brazilu se ne zna puno o našoj zemlji, ali Džeko je jedan od onih čije slike i autogrami se skupljaju kao najdragocjeniji suveniri...

• Sjećaš li se kada si počeo da igraš fudbal?

"Sjećam se kada me je tata sa 9-10 godina odveo na prvi trening u Želju. Bilo je to na Malti, u jednoj osnovnoj školi i to je bilo prvi put da sam bio na jednom treningu. I kao mlađi sam volio da šutam tu loptu i evo me sad, još to radim."

• Jesi li sanjao da ćeš nekada igrati na SP-u?

"Kad si mlad nisi ni svjestan svih tih stvari, ali kasnije kada odrasteš i vidiš, odnosno dođeš do nekih velikih stvari, počneš sanjati i o nastupu na SP-u ili igranju u nekoj od najjačih liga na svijetu i naravno da sam ispunio neke svoje snove."

• Pojavio si se ranije na pripremama, nego je to bilo predviđeno. Znači li to da si s nestrpljenjem iščekivao priprme za nastup na SP?

"Okupljanje je trebalo biti 15, a mi smo sa ekipom organizovano išli poslije osvajanja titule u Abu Dhabi. Išli smo da upoznamo šeika i odigramo revijalni meč, te da otvorimo jedan novi stadion. Sada sam tu, i iskren da budem, s nestrpljenjem čekam da počnu utakmice na SP-u."

Edin Dzeko


• Suigrači u Cityu su ti Argentinci Aguero, Zabaleta, Demichelis - jeste li možda razgovarali o utakmici i prognozirali rezultat?

"Najviše o tome smo pričali kada je tek bilo izvlačenje grupa. Bilo mi je drago što ću igrati protiv njih, iako su oni jedni od najboljih na SP-u. Argentina je favorit, ne samo naše grupe, već cijelog prvenstva, ali ne treba se žaliti. Igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu i to na Maracani i trebamo dati sve od sebe i nadati se da će to biti dovoljno."

Dostojno predstaviti BiH

• Šta možemo napraviti na SP-u?

"Ne treba prognozirati, jer nikad se ne zna. Uvijek neka mala repka napravi nešto više. Ne bih se bunio da to budemo mi. Ipak, treba biti realan i reći kako je ovo nama prvo veliko takmičenje. Nemamo iskustva, iako imamo dosta igrača iz velikih liga i dobrih klubova. Nadam se da nam to može pomoći. Uostalom, što se tiče nas, daćemo maksimum da predstavimo BiH na najbolji mogući način", rekao je u intervjuu za stranicu N/FSBiH najbolji strijelac bh. selekcije svih vremena.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...