Skandalozna izjava reprezentativca BiH s kojom je sve zgrozio

Reprezentativac Bosne i Hercegovine dao je skandaloznu izjavu s kojom je podigao dosta bure u javnosti.



Naime, reprezentativac Bosne i Hercegovine Boris Pandža nije se našao na spisku selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safeta Sušića za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Međutim, Panžda je potom dao skandaloznu izjavu hrvatskim Sportskim novostima u kojoj je kazao kako nije pozvan u reprezentaciju za Brazil samo zato što je Hrvat?!

"Ne želim da me se shvati pogrešno, da sam nacionalist, jer nisam. Imam prijatelja svugdje i svoju zemlju volim kao i bilo tko iz Sarajeva. Ali, još prije dva mjeseca dobio sam informaciju kako u Brazil može ići samo jedan Hrvat i izgleda da će tako biti".

Boris Pandza


"Toni Šunjić igra odlično i apsolutno zaslužuje igrati na SP-u, no zar nema još dobrih igrača među Hrvatima? Znam da su ljudi iz Saveza kave pili s roditeljima Kolašinca, nagovarali ih da Sead igra za reprezentaciju, ali zašto to nisu isto radili s roditeljima Branimira Hrgote? Zašto na širem popisu nema nijedan igrač prvaka Zrinjskog i viceprvaka Širokog? Uvijek sam sebe smatrao nekom poveznicom reprezentacije s Hrvatima iz Hercegovine, ali ne znam kakvu poruku njima šalje ovakav odnos prema hrvatskim igračima u reprezentaciji', stoji u intervjuu koji je Boris Pandža dao Sportskim novostima.

Ovakva izjava zaista je šokirala sve zaljubljenike u fudbal i navijače fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Pandža je, očigledno, potpuno promašio metu, a ovakve izjave mogu mu samo služiti na čast.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...