Safet Sušić poslao poruku Novaku Đokoviću

Sva podrška Novaka Đokovića tokom turnira u Rimu i energija usmjerena na Srbiju i Bosnu, izazvala je veliku reakciju u BiH.



Novaku, koji je ličnom donacijom od 500.000 dolara i preko sopstvene fondacije sa 100.000 pomogao regionu, a srbijanskom teniseru se lično zahvalio selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić.

- Novak je veliki čovjek i ljudska gromada. Nisam iznenađen, jer znam o kakvom se sportisti radi, ali oni koji ga ne poznaju dirnuti su u srce. Cijela BiH priča o ovom potezu koji mogu da povuku samo veliki ljudi ogromnog srca. Novak bi trebalo da bude uzor mnogima, kaže Sušić.

Novak Djokovic


Selektor reprezentacije koja će za manje od mjesec dana početi učešće na svom prvom Svjetskom prvenstvu otkrio je kako izgleda jedan teniski klub u Sarajevu.

- U tom klubu postoje samo slike Novaka. Nema ni Nadala, Federera, već samo ima mjesta za Đokovića.

“Živjeli svi narodi bivše Jugoslavije, Bog je uz vas”

- Kad Novak igra važne mečeve ovdje ima dosta navijača, a mogu misliti kakva je atmosfera zavladala u Beogradu kad je Đoković poslije pobede poslao poruku cijelom svijetu o tragediji koja je zadesila naše dvije zemlje. Ovim potezom je kupio cijelu Bosnu. Cijela zemlja će navijati za njega – rekao je Sušić naglašavajući da će navijati za Novaka svim srcem u Parizu i Londonu.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...