Pjanić dao zeleno svijetlo za senzacionalan transfer!

Novi ugovor Miralema Pjanića sa Romom ima jednu klauzulu, zbog koje će naš reprezentativac, kako sada stoje stvari, vrlo brzo napustiti Rim.



Španski stručnjak Luis Enrique od danas je novi trener Barcelone.

Enrique je sa svojim nekadašnjim klubom potpisao ugovor na dvije godine, na klupi je naslijedio Argentinca Tatu Martina.

Martino je imao poražavajuću sezonu iza sebe u kojoj na Nou Camp nije donio niti jedan trofej.

Ono što je nama zanimljivo jeste činjenica da je Luis Enrique veliki prijatelj i još veći poštovalac igre Miralema Pjanića.

Enrique je želio dovesti Pjanića u Barcelonu, ali kada je naš reprezentativac produžio ugovor sa Romom, mnogi su pomislili kako od toga nema ništa.

Miralem Pjanic


Međutim, to nije istina.

Naime, Pjanić u novom ugovoru sa Romom ima odštetnu klauzulu koja iznosi 30 miliona eura.

Mnogima je 30 milioan eura mnogo novca, ali ne i Barceloni, koja namjerava završiti transfer Miralema Pjanića odmah nakon kraja Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Enrique je, navodno, već nekoliko puta telefonom pričao sa Miralemom Pjanićem, a naš je reprezentativac, doduše za sada samo usmeno, izrazio želju da dođe u Barcelonu.

Svakako vrijedi spomenuti kako je prva i najveća želja Luisa Enriquea kada je postao trener Rome bio upravo Miralem Pjanić, kojeg je tada doveo iz Lyona.

Da li će Enrique i drugi put za sobom povesti Pjanića, saznaćemo vrlo brzo.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...