Ovako su Zmajeve vidjeli u Americi

Jedan od najtiražnijih sportskih magazina u SAD-u Sports Illustrated donio je u prošlom broju priču od čak osam stranica posvećenu našoj državi i fudbalskoj reprezentaciji u BiH.



Američki novinari pozabavili su se političkom i kulturološkom historijom Bosne i Hercegovine, stanju društva, ali i sporta u našoj državi, te naravno fenomenom zvanim fudbalska reprezentacija BiH i plasman Zmajeva u Brazil.

Milionsko čitateljstvo u SAD-u saznalo je ovim putem kako smo u Bosni i Hercegovini 1994. godine Svjetsko prvenstvo iz Amerike gledali na televizorima koje su strujom napajali akumulatori, ali i da je Edin Džeko svoje prve fudbalske korake naučio na terenu u pauzama padanja granata na Sarajevo.



U tekstu se navodi kako je Bosna i Hercegovina od ratom razorene države postala jedna od zemalja učesnica Svjetskog prvenstva u Brazilu ovog ljeta.

Također se u prvi plačn ističe nevjerovatna povezanost između igrača i navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine, te veliki patriotski naboj koji Zmajevi imaju u sebi.

Zmajevi bi, prema novinaru Sports Illustrateda, mogli predstavljati jedno od najugudnijih iznenađenja na predstojećem fudbalskom prvenstvu svijeta.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...