Mnogi su se obradovali zbog poraza Zmajeva

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpila je težak poraz, koji je mnoge obradovao.



Fudbalska reprezentacija BiH odigrala je danas utakmicu protiv stotinu djevojčica i dječaka sa i bez poteškoća u razvoju. Istina, Zmajevi su poraženi u utakmici koja se odigrala u sklopu priprema za odlazak na Svjetsko prvenstvo, ali su položili test humanosti, zbog čega im navijači poraz ne zamjeraju, već ga naprotiv – glorifikuju!

Izabranici selektora Safeta Sušića su na stadionu Otoka odigrali utakmicu protiv Zmajića, a utakmica je završila rezultatom 2:0 za “masovnu selekciju”.

Zajedno su poslali poruku podrške djeci ugroženoj poplavama u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj. Kako bi pomogli mališanima da što prije zaborave sve ono što im se desilo, specijalni gosti Zmajeva na Otoci bili su dječaci i djevojčice iz Maglaja, Zavidovida, Zenice, Nemile i drugih dijelova BiH, a sve pod pokroviteljstvom UNICEF-a, Sportskih igara mladih, N/FSBiH, Specijalne olimpijade i Opštine Novi Grad.

Sejad Salihovic


“Zahvaljujem se UNICEF ambasadoru Edinu Džeki i njegovim suigračima i nadam se da je ova utakmica bar na kratko vratila osmijehe na lica djece koja najviše pate u ovakvoj situaciji. UNICEF nastavlja pružati hitnu pomoć u koordinaciji sa brojnim partnerima i ostalim UN agencijama, kao i prikupljati dodatna donatorska sredstva za podršku dugoročnom oporavku nakon katastrofe”, izjavila je predstavnica UNICEF-a u BiH, Florence Bauer.

Na pauzi poslije prvog poluvremena, koje je završilo rezultatom 1:0, Edin Džeko je djeci iz zavoda Mjedenica uručio je 41 par "prve bh. Patike". No, svoju humanost su bh. Reprezentativci pokazali i prije početka susreta kada su “napucali” lopte u gledalištu, te podijelili reklamne majice.

Utakmica je na kraju završena pobjedom Zmajića od 2:0, a sama organizacija manifestacije kojom je poslana poruka svoj djeci u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji, zaslužuje sve pohvale.

Jedna lopta, 111 igrača i preko 3.000 razdraganih navijača na tribinama, bili su dio velikog spektakla, sa kojeg je poslata poruka u svijet sa apelom da se pomogne porodicama koje su stradale u poplavama širom regije. Utakmica je završena rezultatom 2:0 za djecu, naše zmajide, ali su pobjednici bili svi, mališani i reprezentativci koji su nam još jednom pokazali da svi imamo jednake mogudnosti i prava.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...