Ko je slagao Sanjina Prcića za Chelsea?

Ranije smo pisali o neozbiljnim prodavačima nogometne radne snage iz naše zemlje, o ljudima kojima je bitnije danas zaraditi za kiflu nego da za godinu-dvije imaju čitavu pekaru, pokvarenjacima spremnim da pređu preko mrtvih a sve zbog ličnih interesa.



Upravo ovih dana imamo situaciju koja samo potvrđuje pravilo a riječ je o mladom i zaista talentovanom nogometašu Sochauxa Sanjinu Prciću.

Mladi Prcic je ”upao u ruke” jednog samozvanog menadzera koji ga je ponudio ljudima koji su zaista bili u bliskim odnosima sa izvjesnim klubovima ali koji to vec duze vremena nisu. Igrom slucaja sam imao priliku da cijelu ovu pricu pratimo ”iz blizine” i mozemo slobodno zakljuciti da je ovdje rijec o krajnje neozbiljnom pristupanju poslu koje bi na kraju ove price, mladog Sanjina moglo kostati puno vise nego sto bi mu trebalo donijeti koristi.

Imena umjesanih necemo ovaj put objavljivati ali savrseno su dobro poznata nasoj redakciji, zadovoljicemo se da ovaj put objavimo tok cijele price.

Menadzer X,  inace zemljak mladog Prcica koji je trenutno nastanjen u jednoj od zemalja zapadne Evrope stupio je u kontakt sa Sanjinovim roditeljima i obecao im,  kao sto to obicno biva, kule i gradove. Da bi dosao do tog cilja povukao je sve svoje veze i vezice pa cak i one koje nemaju veze sa ovom vrstom poslova sto ga opet nije sprijecilo da se pozove na iste prilikom razgovora sa ljudima koji su (nekad bili) bliski navedenim klubovima.

Sanjin Prcic


Nakon sto je kontaktirao skaute i bivse skaute tih klubova, slijedeci korak mu je bilo stvaranje medijske kampanje uz bombasticne naslove kako je za mladog Prcica zainteresovan ni manje ni vise nego Chelsea! Istina, Sanjin je zaista talentovan igrac i mi se iskreno nadamo i vjerujemo da ce jednoga dana zaista da se nadje na meti londonskih ”plavaca” medjutim jos uvijek je neozbiljno tvrditi da se tim koji uz pomoc Abramovicevog novcanika moze dovesti ”veznjaka” kojeg pozeli, interesuje za nogometasa koji jos uvijek uci prve nogometne korake medju seniorima.

Osim Chelsea-ja, spomenut je i Werder Bremen sto bi se, onako laicki gledano, i moglo smatrati realnom opcijom za Sanjina medjutim kontakt izmedju menadzera i (bivseg!) skauta Werdera nije posteno ni uspostavljen (a kamoli da je ista dogovoreno) a u novinama je vec odjeknulo da je za Sanjinom nastala prava pomama medju euro-klubovima. Citava prica odise amaterizmom i pitanje je kako ce celnici Chelsea-ja i Werdera sutra reagovati kada iz novina saznaju da su ”bacili oko” na nogometasa Sochauxa.

Cilj menadzera je jasan, da se stvori slika da je Prcic trazena ”roba”, da se stvori dodatni pritisak na selektora Susica ne bi li se ovaj predomislio pa nazvao Prcica te izgladio njihov nesporazum a uz nadu da bi to moglo dovesti do Sanjinovog pozivanja u Brazil. Da se razumijemo, ne zato sto on misli da Sanjin kvalitetom to zasluzuje nego zato sto zna da bi mu taj poziv dodatno digao cijenu i ucinio ga atraktivnijim na trzistu.

Sada kada smo imali priliku da iz neposredne blizine vidimo kako to rade zastupnici nasih igraca, vise nas ne cude spektakularni naslovi o Nedimu Halilovicu i njegovom transferu u Ajax, Safetu Nadarevicu u Udinese te druge brojne nebuloze koje imamo prilike citati u novinama od polovine juna pa do pocetka septembra..

Sanjinu Prcicu zelimo mnogo srece koja ce mu, ukoliko ga ovako budu ”prodavali”, i te kako trebati!

(Nogolopta)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...