Dvojica otpala: Da li je ovo Sušićevih 11 Zmajeva za večeras?

Naša fudbalska reprezentacija za manje od tri sata odigraće prvi pripremni susret za Svjetsko prvenstvo u Brazilu protiv Obale Slonovače u američkom St. Louisu.



- Moje iskustvo govori da pripremne utakmice mogu često zavarati. Sa Jugoslavijom sam kao igrač pobijedio sve pripremne utakmice, pa nismo prošli grupu na Europskom prvenstvu, a onda smo prije Mundijala u Italiji izgubili sve pripremne, a došli do četvrtfinala. Rezultat iz pripremnih mečeva ne treba da nas puno ni obeshrabri niti osokoli. – najavljuje Safet Sušić.

- Sama činjenica da nećemo računati na nespremne Lulića i Bičakčića govori da sastav koji zaigra protiv Obale Slonovače nije sastav koji će sigurno igrati protiv Argentine. Odluku o taktici i izboru igrača zaključit ću tek iza prijateljske utakmice protiv Santosa u Brazilu. – poručio je Pape.

Osim što Sušić neće računati na Bičakčića i Lulića, javnost je zabrinula vijest da je i Begović jutros trenirao odvojeno od ekipe. Ipak, poznavajući Begovića vjerovatno se radilo samo o želji da se dodatno ne umara na dan utakmice, te će naš prvi čuvar mreže zasigurno stati između stativa našeg gola.



U odbrani umjesto Bičakčića svoje mjesto traže Vranješ i Šunjić. Ognjen Vranješ je u kvalifikacijama već igrao u paru sa Spahićem i osim malih nesigurnosti u prvoj utakmici protiv Grčke u Atini, popularni Ogi uvijek je bio na visini zadatka, tako da vjerujemo da će on zaigrati uz Spahića u stoperskom tandemu.

Lulića bi na lijevom krilu mogao mijenjati Salihović, eventualno Hajrović, a najveća dilema je da li će Zmajevi zaigrati sa jednim ili dva napadača. Svi oni koji su pažljivo slušali Sušićeve najave znaju da će Zmajevi u Brazilu, posebno u meču protiv Argentine igrati samo sa jednim napadačem, tako da je vrlo moguće da Vedad Ibišević ostane na klupi.

Sastav bi dakle mogao izgledati kao na priloženom prikazu.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...