Ćiro o Sušićevom spisku: Igrači se odmah prodaju...

Miroslav Ćiro Blažević, trener tuzlanske Slobode i bivši selektor reperezentacije Bosne i Hercegovine oglasio se povodom spiska Zmajeva koji je danas objavio Safet Sušić.



Blažević je kazao da su u ovom trenutku momci koje je odabrao Sušić zbilja najbolje što BiH ima.

- Vidite, Sušić je pošten momak prije svega. Ja nikada nisam sumnjao u njega i niti jedno ime na tom spisku meni nije iznenađenje. Spisak je korektan – kaže Blažević.

I Blažević napominje da mora proći još dosta vremena da neki igrač iz premijer lige BiH zasluži mjesto u A timu nogometne reprezentacije BiH.



- Čim naši igrači malo sazriju odmah se prodaju, tako da nemate neki izbor ko bi mogao igrati u A timu. Mislim da se prije svega mora popraviti ekonomska situacija u bh. klubovima kako bi igrači duže ostajali u klubovima i konkurirali za pozicije u reprezentaciji – dodao je Blažević.

Inače, Sušić je danas objavio spisak 24 igrača koja će putovati u Brazil, a to su Asmir Begović, Asmir Avdukić i Jasmin Fejzić, Emir Spahić, Sead Kolašinac, Toni  igrača Šunjić, Ermin Bičakčić, Muhamed Bešić, Ervin Zukanović, Mensur Mujdža, Ognjen Vranješ, veznjaci Miralem Pjanić, Anel Hadžić, Tino Sušić, Senijad Ibričić, Senad Lulić, Zvjezdan Misimović, Sejad Salihović, Haris Medunjanin, Izet Hajrović, Avdija Vršajević, Edin Džeko, Vedad Ibišević i Edin Višća.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...