Za BiH želim igrati ne zbog Brazila, već što srce tako kaže


Bivši je igrač St. Gallena, Freiburga i Kaiserslauterna a trenutno brani boje Grasshoppera. Igrao je za sve mlade selekcije Švicarske i sudeći prema svim informacijama radi se o vrlo talentovanom igraču. Njegovo ime je Daniel Pavlović i igra na poziciji lijevog beka. Osim švicarskog i hrvatskog, on posjeduje i bh. pasoš. Njegovu priču, pročitajte u nastavku...

Roditelji Daniela Pavlovića su rođeni u Prijedoru, gdje su pohađali osnovnu i srednju školu, nakon čega su se preselili u Švicarsku. 22. aprila 1988. godine u gradu Rorschach, rodio se Daniel, a iz istog grada je i počela njegova fudbalska karijera. 1997. godine prelazi u St. Gallen, da bi nakon sedam provedenih godina tu, kasnije potpisao za njemački Freiburg.
2007. godine se ponovo vraća u Švicarsku, te postaje igrač drugoligaškog Schaffhausena. Nakon 44 odigrane utakmice i šest postignutih golova, prepoznaju ga skauti Kaiserslauterna, klub u kojem je odigrao 14 utakmica. No, tu se ne završava njegova priča. Prije četiri godine potpisuje za Grasshopper, čije boje brani i danas na jednom vrlo visokom nivou.


Fudbaler je s ubojitom ljevicom i igra na poziciji lijevog beka. Za omladinske selekcije Švicarske reprezentacije, odigrao je 31 utakmicu i postigao jedan pogodak, dok je za najveći klub u Švicarskoj upisao 60 utakmica i zabio 3 puta. Prije dvije sedmice ekipa Grasshoppera je igrala derbi susret 22. kola švicarske Superlige protiv Basela, a krajnji rezultat je glasio 1:1. Upravo je Pavlović postigao jedini pogodak za svoj tim, i nakon utakmice je proglašen za najboljeg igrača iste.

Tržišna vrijednost Daniela Pavlovića prema Transfermarktu iznosi 750.000€ a isti igrač posjeduje švicarski, hrvatski i bosanskohercegovački pasoš. Važi za jednog od najboljih lijevih bekova u Švicarskoj, a to je potvrdio i trener Grasshoppera Michael Skibbe ovom izjavom: "Pavlović je najjači lijevi bek u Švicarskoj ligi. Sretan sam što imam takvog igrača u mojoj ekipi."

Wikipedija i Transfermarkt nam otkrivaju da Pavlović posjeduje švicarski i hrvatski pasoš, ali mi iz prve ruke saznajemo da isti igrač posjeduje i bh. pasoš, nakon čega odlučujemo da ga kontaktiramo: "Da, istina je sve što ste napisali o meni." - rekao je Pavlović te nastavio...

"Želja mi je zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Svjetsko prvenstvo sigurno nije razlog tome, već me srce privlači da branim boje zemlje u kojoj su rođeni moji roditelji. To bi mi zaista bila velika čast." - izjavio je 25-godišnjak na kojeg bi mogli računati sigurno dugo vremena.

Donedavno je bio saigrač našeg Izeta Hajrovića, a naš Zmaj ima samo riječi hvale za njega: "Dani bi nam sigurno mnogo pomogao u reprezentaciji. Fizički je zaista jak, brz je i posjeduje jaku i preciznu ljevicu." - iz Istanbula nam je svoje mišljenje dao fudbaler Galatasaraya.

Safet Sušić i čelnici našeg NSBiH bi trebali obratiti pažnju na ovog fudbalera. Mi smo donijeli sve informacije vezane za njega, a sada su oni na potezu. Moramo se boriti za svakog igrača!

(BHFudbal.ba)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...