Tri najveća talenta Bosne i Hercegovine


Deni Milošević

Deni Milošević ima 18 godina i čudo je od djeteta, koje je je produkt jedne od najcjenjenijih omladinskih akademija na planeti – Standard de Liege. Sa nepunih 18 je nastupio za prvi tim Standarda u šampionatu Belgije, gdje se i Dino Arslanagić već ustalio kao prvotimac. Standard je već skoro pa osigurao novu titulu prvaka. Pored toga Deni je bio standardan reprezentativac Belgije u U-17 uzrastu, a sada je standardan igrač njihove U-19 selekcije. Samo je pitanje dana kada će se pridružiti Arslanagiću u selekciji U-21, a ako i naš savez nastavi kako je počeo, bojim se da će obojica uskoro braniti boje Belgije u seniorskoj reprezentaciji … Salanović, stvarno !?!

Mirza Mustafić


Mirza Mustafić ima 16 godina i čudo je od djeteta, od svih velikih klubova njegovi su odabrali Borrussiu M’gladbach, a trenutno nastupa za Luxemburg U-17, dok se Francuski savez sprema uručiti malom poziv u “Galske Pjetlove” … Salanović, stvarno !?!

Mihael Modić

Mihael Modić ima 16 godina i čudo je od djeteta, koje su skauti AC Milana doveli u “paketu” sa starijim bratom Andrejom pravo iz Kotor Varoši u Bosni. Dok je Andrej već nastupio za tim koji vodi Karačić, ali jedva, za nadati se je da neće biti primoran da bježi iz ovog našeg cirkusa. Bojim se da bi slijedeča reprezentativna destinacija ovog nevjerovatnog talenta mogla biti Srbija. Međutim, selektor U-21 je najavio da ga misli konačno uvrstiti u svoj tim. Kako i ne bi kad Andrej sa svojih 17 godina (!!!) trenira sa prvim timom AC Milana, i već je nekoliko puta sjedio na klupi u Ligi Prvaka, Seriji A, Kupu Italije, pa i nije čudo da ga i Jagodić namjerava pozvati jer ga smatra, kao uostalom i Italijani, za budućnost fudbala. Ako ostane kod Karačića gdje mu ni poziv nije zagarantovan a kamoli nastup, onda ništa nije isključeno.

(bhreprezentacija.wordpress.com)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...