Sviđa mi se Džeko, on je dobar igrač i odlično bi se uklopio u Barcelonu

Barcelona ove sezone igra bez klasičnog napadača.


Stil igre katalonskog kluba, koji je uveo Pep Guardiola, uglavnom se zasniva na igri sa "lažnom devetkom", odnosno igračem koji se iz veznog reda ili sa krila ubacuje na mjesto centralnog napadača.

Ove sezone trener Barcelone Tata Martino na toj je poziciji uglavnom koristio Lionela Messija, Alexisa Sancheza, pa čak i Cesca Fabregasa.

Međutim, igra bez klasičnog napadača ipak se u dosta navrata pokazala neučinkovitom bez "devetke", o čemu svjedoči i zaostatak na tabeli za Real i Atletico Madridom.



S druge strane, Guardiola, koji je izmislio ovakvu formaciju, u Bayernu jako često igra sa klasičnim napadačem, Marijom Mandžukićem, od kojeg je napravio jednog od najbiljih strijelaca Bundeslige.

Toga su svjesni u Barceloni, pa će se i oni okrenuti potrazi za klasičnom špicom.

Ugledni katalonski novinar Rafael Hernandez smatra da bi reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko bio idealna opcija za tim sa Nou Campa.

"Da, sviđa mi se Džeko. On je dobar igrač i odlično bi se uklopio u Barcelonu. Mario Mandžukić je također dobar opcija, dok su Romelu Lukaku i Sergio Aguero igrači koje će biti nemoguće dovesti", napisao je Hernandez.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...