Švedska ponovo otima igrače Bosni i Hercegovini


Jos dva učesnika kampa N/FS-a Bosne i Hercegovine ”Otvorena vrata” u Skandinaviji dobili su poziv u U18 selekciju Švedske i boravili su na pripremama od 3. do 6. marta zajedno sa 60 najboljih igrača njihovog uzrasta, piše Nogolopta.

Radi se o Elisu Ćulumu i Robertu Lipovcu. Elis Ćulum je nogometaš IFK Värnamo-a i izdanak je akademije legendarnog Jonasa Therna, nekadašnjeg nogometaša Malmöa, Zuricha, Benfice, Napolija, Rome, Rangersa i kapitena Švedske na SP-u 1994. kada je ova skandinavska zemlja bila treća. Elis igra na poziciji ofenzivnog veznog odnosno klasične ”desetke” a ovo mu je već treći poziv u omladinske selekcije Švedske.


Banjalučaninu Robertu Lipovcu je ovo bio debitantski nastup u dresu Švedske. Ovaj napadač ima strašno dobru sezonu iza sebe, postigavši preko 30 golova u prvoj U17 ligi za svoj BK Häcken što je bilo dovoljno da bude proglašen prvim strijelcom lige. Na kampu ”Otvorena vrata” ostavio je sjajan dojam na sve prisutne medjutim njegovo ime se nije naslo na spiskovima selektora Karačića..

Osim njih dvojice na spisku selektora U18 selekcije naslo se i ime Mirze Halvadzića, nogometaša Malmöa koji je prije 20-ak dana potpisao novi ugovor sa švedskim prvakom, a na spisku U17 selekcije ponovo je ime Alija Suljića, nogometaša londonskog Chelseaja.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...