Stuttgart dao Ibiševiću odriješene ruke da pregovara sa ova dva kluba oko transfera

Ekipa Stuttgarta ove sezone igra daleko ispod svih očekivanja.

Iako su na početko ove sezone iz grada Mercedesa najavljivali velike stvari i borbu za izlazak u Ligu prvaka, situacija je danas daleko od idealne.

Nakon 25 odigranih kola u njemačkoj Bundesligi, Stuttgart se nalazi na pretposljednjem mjestu na tabeli, sa svega 21 osvojenim bodom.

Švabe su u dosadašnjih 25 utakmica ove sezone pobijedile samo pet puta, uz šest remija i čak 14 poraza i gol-razliku od 40:52.

Najbolji strijelac i najbolji fudbaler Stuttgarta Vedad Ibišević sigurno neće ostati naredne sezone u ovoj ekipi, ako ona ispadne u 2. Bundesligu.


Kako je to postalo više nego izvjesno, u Stuttgartu su bili primorani da dopuste Ibiševićevim menadžerima da obave preliminarne razgovore sa drugim klubovima koji su zainteresovani za bh. napadača.

Navodno su do sada dva kluba pokazala ozbiljno interesovanje za Vedada Ibiševića.

Radi se o engleskoj ekipi West Hama i španskoj Villarreala, koje su zainteresovane da od naredne sezone u svojim redovima vide napadača BiH.

Ipak, u Stuttgartu se nadaju kako će izbjeći ispadanje, te da će moći ostaviti Ibiševića u svojim redovima.

S druge strane, kada vidimo kako Stuttgart igra ove sezone, vrlo je lako moguće da Vedu naredne sezone gledamo u dresu neke druge ekipe.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...