Sjajne vijesti iz Švedske: Ovo se dugo čekalo!

Karijera nekadasnjeg potencijalnog reprezentativca BiH i nogometasa svedskog Malmö FF-a Jasmina Sudica nije isla zeljenim tokom najvise ”zahvaljujuci” povredama, cak tri puta je morao na operaciju kriznih ligamenata u koljenima.

Primjera radi, jedna takva povreda je kostala naseg Elvira Baljica karijere u Real Madridu, nikad se nije uspio vratiti u formu u kojoj je bio prije nje.

Jasminu Sudicu je tek 24 godine a vec je imao tri teske operacije i bilo je pitanje da li ce ikad vise zaigrati nogomet na vrhunskom nivou. Nogometas Malmöa je prosle godine posudjen Mjällby AIF-u gdje je stigao odigrati 11 utakmica prije nego sto je doslo do ove zadnje, trece povrede. Bilo je to pocetkom augusta a sutra bi, citavih sedam mjeseci poslije, Jasmin trebao da upise prve takmicarske minute u utakmici rezervnih sastava Malmöa i Mjällbyja.


- Jasmin je trenirao punom parom vec neko vrijeme i misljenja sam da ce mu goditi da se ponovo oproba u takmicarskim situacijama. Nemate pojma koliko smo sretni zbog njega i njegovog povratka i iako ce biti tesko izboriti mjesto u prvih 11 bitno je, radi Jasmina i njegove buduce karijere, da se sto prije vrati u takmicarski proces, izjavio je za Sydsvenskan.se pomocni trener Malmöa Olof Persson.

Jasmin Sudic je rodjen u Bosanskom Novom 1990. godine. Za Malmö je debitovao sa samo 18 godina protiv Hammarbyja a sa sezonu poslije bio je standardan u ”nebesko-plavom” dresu. Na zalost u iduce dvije sezone odigrao je samo sest utakmica zbog ranije navedenih povreda koljena. Ranije je nastupao za sve omladinske selekcije Svedske a polovinom 2010. je bio u kombinacijama naseg selektora Safeta Susica za nastup na A selekciju Bosne i Hercegovine medjutim povrede su ga ponovo udaljile od ostvarenja ovog sna.

(Nogolopta)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...