Ovo je pravi Edin Džeko!


Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko sinoć je na Nou Campu protiv Barcelone pružio sjajnu partiju.

Menadžer Manchester Citya Manuel Pellegrini odlučio revanš susret osmine finala Lige prvaka početi samo sa jednim napadačem, Sergiom Aguerom, pa je Džeko ostao na klupi.

To će se kasnije pokazati kao kardinalna greška čileanskog stručnjaka, jer je Aguero bio neprepoznatljiv i očigledno nedovoljno spreman, pa je kao najgori igrač Građana zamijenjen na poluvremenu.


U igru je umjesto njega ušao Džeko i za samo deset minuta provedenih u igri podigrao ritam utakmice, te u dva navrata zaprijetio golmanu Katalonaca Victoru Valdesu.

Džeko je za deset minuta provedenih u igri uputio dva šuta prema golu Barcelone, što je posebno značajno jer Manchester City u prvom poluvremeni nije imao niti jedan udarac prema golu Barcelone.

Napadač BiH je upisao kasnije i asistenciju za jedini gol Citya na ovom susretu, kojeg je postigao Vincent Kompany, te je imao sjajnu statistiku.

Džeko je protiv Barcelone imao, za napadača nevjerovatnih 92 odsto uspješnih dodavanja, dobio je 80 odsto vazdušnih dvoboja i 29 dodira sa loptom.

(Sport.ba)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...