Nevjerovatno je da samo jedan bh. igrač iz Švedske dovoljno dobar za reprezentaciju BiH


Nekadašnji fudbaler tuzlanske Slobode Zlatan Nalić već godinama živi i radi u Švedskoj.

Ovaj je nekadašnji fudbaler, u saradnji sa Nogometnim/Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine organizovao projekat Otvorena vrata u Skandinaviji.

U projektu Otvorena vrata nastupili su mladi fudbaleri, porijelom iz Bosne i Hercegovine, a koji žive u skandinavskim zemljama.

To samo po sebi ne bi bilo ništa čudno i za svaku je pohvalu, da iz projekta Otvorena vrata u reprezentaciju Bosne i Hercegovine nije pozvan samo Adi Nalić, Zlatanov sin.


Niti jedan drugi dječak, koji je nastupio u skandinavskom projektu Otvorenih vrata nije dobio poziv u nijednu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Međutim, oni koji ne valjaju selektorima Bosne i Hercegovine, valjaju selektorima Švedske, pa su Elis Ćulum (17) i Robert Lipovac (17), učesnici talent kampa NFSBIH "Otvorena vrata", od 3. do 6. marta boravili su na pripremama švedske U18 reprezentacije.

Nažalost, da li se ovdje ponovo radi o starom dobrom receptu prema kojem je reprezentacija Bosne i Hercegovine rezervisana samo za pojedine, ostaje da se vidi.

Bilo kako bilo, velika je šteta izgubiti mnoge talente Bosne i Hercegovine u Švedskoj, samo zato što selektori mlađih reprezentacija, u saradnji sa pojedincima, imaju svoje talove, a ne misle na budućnost.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...